21 Травня, 2024
Якщо ви щось створюєте і щось змінюєте на краще – вас негайно почнуть засуджувати…

Якщо ви щось створюєте і щось змінюєте на краще – вас негайно почнуть засуджувати…

Щоб вам перестали заздрити і говорити про вас гидоти, треба дотримуватися правила “БХБ” – так психолог сказав одному відомому актору, який був змучений наклепом та переслідуваннями. Переживав і хотів, щоби його всі любили. Усім хотів подобатися! Актор зацікавився та приготувався записувати: чарівне правило! Психолог продиктував: “Треба бути Бідним, Хворим та Бездарним”. У всіх інших випадках доведеться стикатися з недоброзичливістю та заздрістю.

Винятків немає. Лають навіть Мати Терезу. Про Ганді гидоти пишуть. Заздрять Ніку Вуйчичу, без рук та без ніг. Якщо ви щось створюєте і щось змінюєте на краще – вас негайно почнуть обговорювати та засуджувати. Тому що ви знижує самооцінку тих, хто нічого створити не може. Або – не хоче працювати. І ваші досягнення та добрі справи просто спокою не дають цим людям; їм фізично погано, як зауважив антрополог Леві-Стросс. Кулаки стискаються, щелепи стискаються і тиск скаче. Як це так? Ви змогли схуднути та зайнятися спортом.

Виходить, ви кращі, а вони гірші? Ви написали картину чи вірш – як ви посміли? Ви кращі, а вони – гірші? Створили сім’ю, гроші заробили, кар’єру почали робити – це нестерпно, як удар по носі. Як принизливий потиличник. Так ці люди сприймають чужий успіх і навіть просто – творчу діяльність. А ось обіллють вас брудом, скривдять, принизять – і їм значно легше. Фізично легше.
Так що найпростіше дотримуватися правила “БХБ” – вони вам ще печиво дадуть і відчують себе добре на вашому фоні. Але я не раджу це правило дотримувати – яке нам діло до самопочуття заздрісників?

Так що треба вибирати: або дотримуватися правила і всім подобатися. І отримувати дитячі квадратні печива. Або змінювати себе і життя на краще. І щодня досягати невеликого успіху. І радувати нормальних людей-творців – спілкуватися та дружити варто саме з ними. З тими, хто радіє нашому успіху.

©Анна Кір’янова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *