17 Травня, 2024
Якщо довести людину до байдужості, вона звідти вже не повернеться

Якщо довести людину до байдужості, вона звідти вже не повернеться

Нерідко так і буває, що той, хто всією душею прагнув у ці відносини, хто до останнього намагався щось зберегти, хто всіляко оберігав кохання, поринає у повну байдужість. Заморожується, обростає щільною кіркою захисту, відключає почуття на адресу цього персонажа.

Байдужість стає порятунком, полегшенням, захистом та переходом на інший рівень ставлення до цієї історії.

Хтось зізнавався, що байдужість накрила раптом, просто відпустила, розплющились очі. Хтось зазначав, що відпускає поступово, з кожним днем стає легше, йде гострота і значимість. Але і перший, і другий випадки поєднує те, що відбувалося переосмислення, усвідомлення, що були зроблені якісь кроки для цього. А ще те, що вплинули і зовнішні та внутрішні чинники. Щось залежало від самої людини, а щось їй переконливо показало зовнішнє середовище.

1. Якщо байдужість у подібних випадках настала, то з неї людину вже складно вивести

Поетапно, нехай не завжди усвідомлюючи зміст і результат кожного етапу, людина приходить до цього стану. Все корисно, на всіх стадіях: отримана інформація, чиясь впевнена відмова, жорстокість, переосмислення і так далі. Немає єдиного шляху – кожен проходить через щось своє.

2. Боляче бачити підтвердження нелюбові до вас, але це просто необхідний внесок у перехід до байдужості

Замість того, щоб тішити себе ілюзіями та чіплятися за несуттєві крапельки інформації, що дають надію, краще чесно розібратися у ситуації. Вас не люблять, ви не потрібні. І головне навіть не те, що партнер чи партнерка є деструктивником, аб’юзером чи, навпаки, мало не святою людиною, а те, що не хоче бути з вами.

3. На байдужість потрібно відповідати байдужістю

Це практично, справедливо, чесно, зріло. Не про помсту, не про показну байдужість. Це просто показник вашої поваги до себе і вашої особистісної зрілості. Навіщо нав’язувати себе і доводити щось тим людям, кому це просто не треба?

4. Як собі допомогти перейти на байдужість?

  • Перестати чіплятися за надії та ілюзії.
  • Багаторазово собі повторювати факти, лише те, що є насправді.
  • Встановити ліміт на ті вкладення, які ви готові зробити для цих відносин.
  • Прийняти те, що ви не можете змінити.
  • Знайти те, що для вас яскравіше і значуще.

Так буває, що ви вже перетнули той рубіж, ту межу, після чого повернення назад просто неможливе. Тепер це вже не ваша історія, тепер вам реально байдуже. Спокійна байдужість.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *