19 Вересня, 2024
Якщо дружина вклала всю душу в чоловіка, він або піде до іншої, або зраджуватиме

Якщо дружина вклала всю душу в чоловіка, він або піде до іншої, або зраджуватиме

Винятків – НЕМАЄ!

Неможливо любити бездушну людину…

Якщо дружина вклала всю свою душу в чоловіка, чоловік або піде до іншої або змінюватиме. Винятків – НЕМАЄ.

Часто ми не дбаємо про близьких, а НАСАДЖУЄМО турботу. Ми робимо для них «як краще». А виходить це «як краще» якраз навпаки. А чому? А тому, що ми дбаємо про свою душу, яку заклали в них, а не про них самих.

Фромм пише, що альтруїстична мати гірша за егоїстичну. Тому що у дітей не вийде (не скоро вийде) виробити до її поведінки критичне ставлення.

З «альтруїстами» скрізь важко. І на роботі в тому числі «адже вони ж намагаються … адже вони ж хочуть як краще ….». Друзі “альтруїсти” – це взагалі катастрофа.

Як тільки Ваша душа буде повернута назад Вам… і дбати Ви насамперед про себе… ось у цей момент Ви зможете по-справжньому з користю подбати про інших.

«Егоїстична людина, – писав Е. Фромм, – любить себе не надто сильно, а надто слабо, більше того, по суті, він себе ненавидить. Егоїст неминуче нещасний і тому судомно намагається урвати у життя задоволення, отриманню яких сам і перешкоджає. Здається, що він надто носиться із власною персоною. Але насправді це лише безуспішні спроби приховати і компенсувати свій провал щодо турботи про свого Я. Безумовно, егоїстичні люди не здатні любити інших, але так само, як вони не здатні любити і самих себе».

Кохання – це розвиток (сприяння розвитку). Любов до себе — це розвиток себе. Кохання — це не стільки почуття, скільки дія.

Люди, які хочуть врятувати весь світ (жити заради інших)… компенсують цим бажанням «неможливість» врятувати себе, невміння жити своє життя. Але весь страх полягає в тому, що людина, яка не може допомогти собі, не зможе допомогти іншим.

Не «я щасливий, тому що все добре», а «все добре, тому що я щасливий».

…коли ми не любимо себе, живемо заради інших… ми робимо це, щоби нас любили. А все виходить навпаки. Дуже складно любити бездушну людину. А якщо моя душа в комусь іншому (вклала свою душу в когось)… значить, її немає в мені. Значить, я бездушна людина.

Не любити себе — це означає бути бездушною людиною. Любов до себе – це наявність душі.

Автор: Світлана Воскобійник

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *