7 Липня, 2024
“Якщо не можеш змінити обставини, зміни своє ставлення до них”. Мудра історія для кожного!

“Якщо не можеш змінити обставини, зміни своє ставлення до них”. Мудра історія для кожного!

Одна жінка весь час плакала. Її старша дочка вийшла заміж за продавця парасольок, а молодша – за продавця локшини.

Коли жінка бачила, що погода гарна і буде сонячно, вона плакала і думала: “Жахливо! Погода така гарна, у моєї дочки ніхто не купить парасольки від дощу! Як же бути?!”

Коли погода була погана і йшов дощ, вона знову плакала, на цей раз через молодшу дочку: “Якщо локшина не висохне на сонці, молодша дочка не продасть її! Що ж робити ?!”

І так вона сумувала кожен день при будь-якій погоді, то через старшу дочку, то через молодшу.

Одного разу їй зустрівся монах, йому стало шкода жінки. Він поцікавився , чому вона так гірко плаче. Жінка виклала йому всі свої біди, але він тільки засміявся і сказав: “Ти тільки зміни свій спосіб думок, погоду ти ж ніяк не зміниш. Коли світить сонце, ти не думай про парасольки старшої дочки, а думай про локшину молодшої: “Світить сонце! У молодшої дочки локшина добре підсохне, і торгівля буде вдалою! ” А коли йде дощ, думай про парасольки старшої дочки: “Ось і дощ пішов! Парасольки у дочки напевно продаються добре!”

Жінка дуже зраділа пораді, подякувала монаху і стала робити так, як він казав. З того часу вона більше ніколи не плакала, а весь час раділа за дочок. Через що радості в її житті прибавилось і у її дочок теж, тому що тепер вже не треба було втішати маму.

Мораль історії:

Істина стара, як світ – якщо не можеш змінити обставини, зміни своє ставлення до них. Варто тільки інакше поглянути на речі, і життя потече в іншому напрямку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *