Смачні пиріжки з картопляною начинкою і простим, але м’яким і пишним тістом. Рецепт дуже легкий, з ним впорається будь-який, навіть початківець кулінар.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля 3 шт;
- морква 1 шт;
- сир чеддер або за смаком 100 г;
- цибуля зелена і зелень за смаком.
Для приготування тіста необхідно :
- йогурт або кефір 100 г;
- сіль щіпка;
- борошно 4 ст.л;
- розпушувач, 0.5 ч. л.
Процес приготування
- Відварюємо картоплю в підсоленій воді, перетворюємо в пюре.
- Моркву трем на крупній тертці і обсмажуємо на вершковому маслі.
- Додаємо в картоплю моркву, перемішуємо.
- Трем сир на крупній тертці і також вмішуємо в пюре.
- Солимо і перчимо, додаємо приправи для картоплі, дрібно порізану зелень і зелену цибулю.
Порада : зелень беріть на свій смак або можна всипати ароматні сухі трави. - Яйця змішуємо з сіллю і перебиваємо вінчиком.
- Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо, додаємо жирний кефір або натуральний йогурт. Вимішуємо.
- Змочуємо руки рослинною олією і формуємо невеликі котлетки.
- Опускаємо котлетки в кляр і викладаємо у велику кількість рослинної олії, розігрітої в сковороді.
- Обсмажуємо пиріжки до рум’яності з двох сторін.
Подаємо зі сметаною або розтопленим вершковим маслом, можна зробити соус з часником на основі натурального йогурту.