20 Вересня, 2024
Які слова варто викинуте зі свого лексикону, щоб змінити життя

Які слова варто викинуте зі свого лексикону, щоб змінити життя

Навіщо «жертвувати», якщо можна «подарувати»?

Все що ви випромінюєте, формує вашу реальність. Хочете ви того чи ні. І слова тут не виняток. Слова – це виражені думки. Але слова не можу передати всієї багатогранності нашої думки, і часом її простий сенс. І цей виражений спотворений сенс волею-неволею починає впливати на наші власні думки.

Не тільки ваші думки впливають на ваші слова, а й ваші слова впливають на ваші думки.

Спробуйте викинути зі свого лексикону непотрібні слова і спостерігайте як змінюється ваше життя! Пропоную почати ось з цих слів:

1. «Борг». Ви нікому нічого не винні і Вам ніхто не винен.

Часто боргом підміняються щирі почуття. Любіть, тому що ви любите, а не тому що повинні. Дбайте про когось, тому що Ви цього хочете, а не тому що ви «повинні». Робіть щось тому що Ви вибрали і хочете це робити, а не тому що Ви «повинні». Чим частіше вимовляєте це слово, тим більше обмежуєте себе …

Звичайно, може бути не просто відразу відмовитися від звичних нам слів. Спробуйте замість «повинен», говорити «було б непогано …», «було б чудово, якби …» або «я буду радий, якщо ти віддаси перевагу …» і т.п.

2. «Вина», «винен». Ніхто ні в чому не винен. Ви в тому числі. Перестаньте в чомусь звинувачувати себе та інших. Немає помилок і гріхів. Є тільки досвід.

3. «Жаліти», «жалість», «співчуття». Прислухайтеся навіть до цих слів. Вони ж тільки й роблять, що жаліють.

Коли Ви шкодуєте себе, ви відчуваєте себе жертвою, і нею і опиняєтеся. Коли шкодуєте інших заохочуєте їх стати жертвою. Багато опускаються до жалості до когось, тому так вони можуть відчути себе «вище» інших або «хорошими».

Жаліти можна хіба що комашку, а близьким людям співчувають. Коли ж ти про щось шкодуєш, то, по-перше, упускаєш зараз, по-друге, знецінюєш свій досвід.

4. «Жертва», «жертвувати». Про жертву на кшталт всім і так вже ясно. Однак, друге слово використовується набагато частіше. «Я пожертвував …», «пожертвування» . Так перестаньте жертвувати!

Жертва не призводить ні до чого доброго. Якщо ви віддаєте щось (не обов’язково матеріальне) з почуттям відриву від себе, з почуттям жертви, з почуттям «який я герой!» , то ви несете низькі вібрації, які згубно діють на вас і тих, хто приймає ваш «дар».

З цього моменту більше не жертвуйте. «Чиніть підтримку» (якихось благодійним або будь-яким вподобаним вами проектам). Та й навіщо «жертвувати», якщо можна «подарувати»?

5. «Співчуття». Здавалося б, що такого в цьому слові. А ви подивіться на нього. Коли ви співчуває ви також вражає в безодню страждань іншої людини, нічим йому не допомагаючи і збільшуючи «загальне страждання» .Не співчуває. Співпереживайте! Відчуваєте різницю? До того ж співчувати можуть багато, а ви пробували співпереживати?

6. «Намагатися». Ще одне бридке слово, яке дозволяє знімати відповідальність за своє життя. Не намагайтеся, а робіть і вершіть!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *