20 Вересня, 2024
Як жінки втрачають свою гідність у стосунках, і як це виправити

Як жінки втрачають свою гідність у стосунках, і як це виправити

Головна причина такої деградації більшості жінок – це страх залишитися одній. А раптом він піде! Причому він може бути зовсім не принцом і не героєм її роману, а просто першим-ліпшим чоловіком, за якого вона вийшла заміж. Якщо в жінці живе страх, що її кинуть, чоловік його буде несвідомо відчувати. З іншою жінкою, впевненою в собі і в своїй здатності жити однією, він не буде нахабніти.

Психологи провели експеримент: розділили групу звичайних людей, таких як ми з вами, на дві групи. Першій групі пояснили, що вони зображують в’язнів, другій групі – що вони тюремники. Чим довше тривав експеримент, тим приниженішими відчували себе учасники першої групи, і безпощаднішими учасники другої. Навіть вчені були здивовані, на скільки жорстокими можуть стати люди, якщо їм це дозволити.

Невпевнена в собі жінка, яка боїться залишитися самотньою, буде потроху прогинатися. Протягом довгого часу, крок за кроком, вона буде здавати свої позиції. Чоловік, який прийшов пізно без пояснень і не отримав відсіч, буде приходити все пізніше і пізніше. Накричав, не допоміг, принизив, образив, залишив одну справлятися з проблемою, не допоміг з дитиною, не відвіз до лікаря, не привітав, проігнорував пам’ятну дату – список можна перераховувати безкінечно. Кожна жінка розуміє, де з нею обійшлися грубо або несправедливо. Але не кожна жінка буде мовчати, зробивши вигляд, що все нормально.

Почуття власної гідності – це основа щасливого життя. Якщо ви не поважаєте себе, то й чоловік вас поважати точно не буде. Без душевного комфорту не буде і фізичного здоров’я. Значить ви просто зобов’язані зберегти це почуття або повернути його. Це складно, але реально, правда, займе якийсь час. Подумайте, що все може стати ще гірше: не бив – почне, іноді ходить наліво – перестане соромитися, грабує потихеньку – обдере до нитки.

Якщо ви усвідомлюєте, що потрібно міняти ситуацію, визначте, що з вами робити не можна ні в якому разі і запишіть (список буде весь час поповнюватися). І в кожній конкретній ситуації голосно говоріть, що з вами так не можна поводитися. Не дуже знахабнілі чоловіки, відразу зменшують обороти і припиняють. Швидше за все, вони ще не раз спробують прогнути вас під себе, але постарайтеся твердо стояти на своєму – З ВАМИ ТАК МОЖНА!

Зовсім нахабні чоловіки будуть чинити опір і намагатися вас зламати раз і назавжди. У хід підуть і загрози піти і шантаж. Постарайтеся не вестися.

І підготуйте запасний варіант, куди можна буде піти, якщо чоловік не захоче міняти своє ставлення до вас. Якщо чоловік розперезався на вашій території – знайдіть людей, які допоможуть вам його виставити. Загальна житлова площа – проконсультуйтеся з юристом, як відстояти свою частку. Зараз багато юристів безкоштовно дають детальну консультацію. Зовсім нікуди йти – пошукайте кризові центри для жінок в вашому місті, в сусідньому, в найближчому райцентрі. Зв’яжіться з співробітниками і дізнайтеся, як туди потрапити.

Якщо вам страшно і накрив відчай, пам’ятайте, ви не одні: є рідні, подруги, друзі, родичі. Часто жінкам соромно зізнатися, що їх ображають. Але соромно їм тому, що в них цей сором був кимось впроваджений і ретельно закріплений. Вам не здається дивним, що соромно вам, а не тому, хто вас ображає, принижує або оббирає. Якщо нема до кого звернутися за моральною підтримкою, телефонуйте в психологічну службу МНС (номер можна знайти в інтернеті), і досвідчені психологи допоможуть вам знайти точку опори.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *