9 Липня, 2024
Як зрозуміти, що поряд з вами по-справжньому сильний чоловік? Відомий психолог назвав ключові ознаки

Як зрозуміти, що поряд з вами по-справжньому сильний чоловік? Відомий психолог назвав ключові ознаки

Сильний чоловік – який він? Ось у Стародавній Греції був по-справжньому сильний чоловік – Мілон Кротонський. Він шість разів перемагав на Олімпійських іграх, і в інших іграх багато разів перемагав. Він завжди перемагав.

Про його силу розповідали легенди: Мілон піднімав бика і обходив із ним стадіон. Стояв на слизькому диску і тільки сміявся, коли його натовпом намагалися зіштовхнути. Він рвав мотузку, обв’язану довкола голови, просто напругою жил на лобі. Сильний та сміливий був чоловік.

І на ристалищі у змаганнях він тримав високо над головою плід гранату. Інші намагалися відібрати; але не могли. Мілон міцно тримав гранат. Але водночас так ніжно, що жодне зернятко граната не було пом’ято.

Ніхто не міг відібрати гранат. Але коли кохана теж брала участь у змаганні, Мілон тільки вдавав, що тримає плід. І сам віддавав його коханій жінці… «Він був сильний тілом, але слабкий духом», – написав один філософ. І дуже схибив.

Справжній сильний чоловік так тримає свою жінку, – він піднімає її високо. Вище всіх.

Він тримає її міцно. Підтримує та захищає. І він тримає її так ніжно та ласкаво, як тільки може. Він ніколи не застосовує сили проти своєї коханої. З нею він ніжний і добрий.

І у суперечці він не бореться з жінкою. Не сперечається з нею, особливо – при всіх. Він віддає їй перемогу; не зі слабкості духу, як помилково вважав філософ. А з великодушності та з кохання.

Він не хапає та не утримує. Він підтримує та захищає. Ось за цими ознаками можна розпізнати справжнього сильного чоловіка. Навіть якщо він не перемагає в іграх і не носить левову шкуру на плечах. Він сильний. І цю силу відчувають інші. Але належить ця сила завжди тільки одній – коханій.

Автор: Анна Кір’янова

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *