8 Травня, 2024
Як зрозуміти, що у вас стосунки з нарцисом: 8 ознак

Як зрозуміти, що у вас стосунки з нарцисом: 8 ознак

Нарциси зайняті собою і власними потребами, нездатні по-справжньому відчути чи зрозуміти емоції інших людей.

Експерт з відносин Тіна Вілсон називає 8 ознак того, що ви у відносинах з нарцисом:

Занадто уважний

Нарцис може завоювати вас, будучи саме таким, що, як він вважає, вам потрібно. Він буде уважним, дбайливим, злегка ревнивим і завжди поруч або завжди думати про вас, відповідаючи на дзвінки та повідомлення у будь-який час. Однак ця казка буде короткочасною.

Постійно хвалить себе від імені третіх осіб

Нарцис любить розповідати про те, як його вихваляють, використовуючи фрази на кшталт «мій начальник вважає мене найкращим» або «мене люблять люди». Якщо ви починаєте говорити про свої досягнення, а розмова все одно постійно повертається до партнера, це може свідчити про нарцистичну поведінку.

Ніколи не зізнається у своїх помилках

Нарцис ніколи не визнає своїх помилок і реагує агресивно, якщо його хтось насмілюється їх оскаржити. Здорові стосунки повинні вас підтримувати, а не викликати почуття невпевненості чи приниженості.

Застосовує газлайтинг

Нарцис може робити вас залежним від себе, потім починає критикувати ваші вчинки, щоб ви почали сумніватися у собі. Якщо ви відчуваєте, що вас намагаються заплутати, встановіть межі та обговоріть це з близькими.

Живе у світі фантазій

Нарцис може розповідати фантастичні історії про своє життя. Якщо ви підозрюєте партнера в обмані, підходьте до питання обережно, виявляючи інтерес і уважно слухайте відповіді.

Завжди обертають усе проти вас

Нарцис може використати проекцію, звинувачуючи вас у тому, що він сам робить. Якщо він постійно звинувачує вас у тому, щови його ображаєте, навіть якщо це не так, можливо, він — нарцис.

Вважає себе центром Всесвіту

Нарцис вірить, що він унікальний і коли партнер перестає бути корисним, нарцис шукає нового. Якщо ваш партнер часто змінює партнерів, це може бути ознакою його нарцисизму.

Ви перестали спілкуватися з друзями

Нарциси можуть намагатися ізолювати вас від друзів та близьких. Якщо ви відчуваєте, що починаєте уникати порад друзів, це може бути ознакою проблем у стосунках.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *