20 Вересня, 2024
Як перебити “чорну смугу” у житті на самому початку

Як перебити “чорну смугу” у житті на самому початку

Якщо почалася “чорна смуга”, стали відбуватися неприємності одна за одною, є один спосіб зупинити потік неприємностей. Деякі вважають за краще піти додому і просидіти поганий день у прихистку. Це також вихід!

Але іноді неприємні події проникають і в будинок, ви помітили? По телефону зателефонують та повідомлять про проблему. У мережі напишуть. Або вдома щось зламається. Воду відключать, коли ви хотіли у ванні відмитися від проблем… Це теж буває, на жаль.

І піти додому не завжди можна. Адже не скажеш на роботі начальникові: “У мене чорний день. Мабуть, я піду додому, ляжу в постіль і постараюся поспати!”. І важливим справам так не скажеш. Тож завмерти і сховатися не завжди можна. Хоча це також спосіб, так.

Є ще спосіб, він працює.

Треба постаратися нарахувати три добрі події. Три позитивні події, тільки щиро та чесно. Три випадки, які викликали гарні емоції та покращили ваше становище. Хоч трошки, хоч крапельку! Ось ці три крапельки треба зібрати.

При “чорній смузі”, якщо вона тільки почалася, якщо “поганий день” ще тільки настає, треба перебити враження. І нарахувати три добрі події поспіль. Прийшов кешбек на карту. Чудово. Приємна людина надіслала кумедну картинку і добре побажання. Прекрасно. У магазині купили щось хороше, смачне чи гарне? Теж чудово.

Зауважте, добрі події ми й самі можемо створити. Купити шоколадку, собі чи близькому. Це все одно вважається. Автобус швидко прийшов? Теж рахуємо. Якнайшвидше треба нарахувати три хороші події. І перебити смугу неприємностей.

Один філософ писав, що зазвичай у поганий день відбувається три погані події. Причому одна іншої гаже, це вже я додаю. Треба відразу після першої неприємної події почати рахувати та моделювати добрі. Можна навіть записати їх, закріпити. Вони створять захист, не дозволять розпочатися чорній смузі.

Це не науковий спосіб, звісно. Але сенс у ньому є. Ми перемикаємо увагу, налаштовуємо себе на хороше, дозволяємо собі його побачити та примножити. Тим більше, що інших способів іноді просто немає. І мені цей простий спосіб допомагає повернути хорошу картину світу, сили та надію на краще.

Анна Кір’янова

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *