20 Травня, 2024
Як пов’язані пил у будинку та нещастя

Як пов’язані пил у будинку та нещастя

Одна жінка скаржилася на пилюку. Тільки вона протре квартиру до блиску, знову все в пилюці. Вона у сусідів питала: ні, сусіди такого не помічали. Може, жінка перебільшує? Може, їй здається? Так часто кажуть, коли людина розповідає про щось не зовсім звичайне.

Не здавалося. Пил дійсно швидко з’являвся. І причин для цього не було. Свіжий ремонт, гарний будинок, ніяких будівництв поблизу або земляних робіт.

А потім жінка захворіла. Вона й до хвороби почувала себе стомленою та пригніченою. Був тривалий конфлікт із родичами через спадок. І на роботі жінку звинуватили у всіх гріхах – її просто цькували.

Але спочатку був цей пил. Чому він з’являвся – загадка. Але про пил багато хто розповідав. Це побутові оповідання, нічим не підтверджені. Експерименти та дослідження не проводилися, щоб довести чи спростувати зв’язок пилу та подальших неприємностей, навіть нещасть.

З давніх-давен пил був дуже, дуже поганим символом. Сидіти в пилу – крайній ступінь приниження, самознищення. Біблійний Йов сидів у пилюці в апогеї своїх нещасть. Пил кидали в когось, щоб висловити свою зневагу, ненависть. Або принизити. У Давида, що ховався від переслідування, кидали каміння, пил і лихословили. Так само кидали пил у повітря з лайкою, намагаючись вчинити над апостолом наругу.

Пророк кинув жменю піску, пилу, у бік ворогів. Попелом і пилом посипали голову, виражаючи скорботу, сильне каяття… Пил обтрушували з ніг, коли приходили з “поганого місця” чи чужої землі. Щоб не принести додому зло. Щоб “навести порчу”, під поріг сипали землю чи пил. Отже, символ пилу завжди був негативним.

“Пильний”, “покритий пилом” – так говорять метафорично про те, що давно втратило енергію життя. Старіло і руйнується. Стало непотрібним. “Пильним мішком ударений” – говорять про приголомшення та отупіння. Хоча ж мішок – не небезпечна зброя, не важка. Але він позбавляє можливості мислити і діяти. Такий вплив пилу.

Пил шкідливий, має три ступені небезпеки. Він викликає хвороби. У пилу живуть мерзенні крихітні кліщі та мікроби. Пил – це останки, частки відмерлої шкіри, мертвих комах… І вуличний пил – символ руйнування та загибелі.

Якщо в будинку багато пилу, швидше за все, будинок не доглядають. І до свого здоров’я ставляться недбало. Може, не до того людям. Їх поглинула тривога чи горе, ось вони й втратили увагу. Але втрата уваги тягне за собою нові нещастя. А пригнічений стан, який заважає прибиранню, посилює ситуацію. Перебуваючи в зараженому пилом будинку, людина не отримує відпочинку та позитивних емоцій… Замкнене коло виходить.

Пил у будинку – це дуже погано. І з погляду здоров’я, психічного та фізичного. І з символічного погляду. Пил поглинає здоров’я та сили, поглинає щастя, забруднює життя…

Але дивно іноді пил передує нещастю, як у випадку з тією жінкою. З’являється як знак, попередження, ознака негативних впливів чи глибокої туги.

Може якось змінюються фізичні параметри житла, статика. Пил “примагнічується”? Може, з людини “пісок починає сипатися”, з’являється більше відходів, шкіра та волосся перетворюються на пил? Важко сказати, адже ніхто це питання не досліджував.

Але однозначно: пил – це дуже погано. Треба його вчасно прибирати. І треба все ж таки прийняти і символ, якщо пилу в будинку стало багато: що відбувається у вашому житті? Що із вашим організмом? Адже будинок – символ нашого тіла. Чи є у вас вороги та недоброзичливці? І чи сили з ними боротися?

Пил треба добре витерти, прибрати, пропилососити. Це не просто прибирання, це символічна дія. Недарма після похорону чи негативних подій миють підлогу, відмивають будинок, прибирають все, іноді миють вікна від пилу та бруду. Це просте заняття допоможе привести думки до порядку. І зайнятися вирішенням проблем, які пилом осіли на вашому житті.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *