17 Травня, 2024
Як прожити життя без турбот — 5 порад від мудрої єврейської бабусі

Як прожити життя без турбот — 5 порад від мудрої єврейської бабусі

У житті ми часто присвячуємо час не тому, що потрібно. Ми дуже багато турбуємося, витрачаємо час на непотрібних людей і в результаті життя для нас стає смугою перешкод, які все не закінчуються і не закінчуються. Однак у цієї єврейської бабусі є поради, як прожити життя без зайвих турбот.

Ніколи не роби поспішних висновків

Людина — істота емоційна і коли ми стикаємося з різними перешкодами чи ситуаціями, ми схильні швидко робити висновки. Це стосується як інших людей, так і самих нас. Почувши якусь новину, ми можемо швидко зреагувати і прийняти абсолютно нелогічне рішення.

Посварившись з кимось, ми можемо говорити багато неприємних слів, а потім надовго відкласти цю образу. Однак не варто ухвалювати поспішні висновки. Перш ніж діяти, треба сісти, заспокоїтися. Можна послухати улюблену музику або поїсти улюблену страву.

У спокійному стані мозок сам підкаже, що треба робити.

Гуляй хоча б півгодини на день

Щоб зберігати бадьорість духу і ясність голови, потрібно ходити хоча б півгодини на день.

Свіже повітря наповнить мозок киснем, а спокійна прогулянка заспокоїть голову. А немає проблем, немає й тривоги. До того ж прогулянки загартовують тіло, оздоровлюють організм.

Не вступай у безглузді суперечки

Скільки у цьому світі суперечок, які змушують нас постійно турбуватися, приносять негатив у життя, забирають енергію. Ніколи не вступайте в безглузді суперечки, які нікуди не приведуть.

У суперечках люди рідко шукають істину, і найчастіше намагаються переконати іншу людину і довести свою правоту. Нічого корисного з такої розмови ви не витягнете. Якщо ви не хочете зайвих турбот у своєму житті, то ігноруйте, коли вас підбадьорюють посперечатися.

Ніколи не ведіться на провокації. Для людини, яка хоче бути врівноваженою, суперечки не важливі. Врівноважена людина прагне бути розумною і мудрою, приймати відповідальні рішення. А разом з цим і набуває умиротворення.

Будь не добрим, а справедливим

У нашому світі активно розхвалюється доброта, і справді добрі справи змушують захоплюватися іншими людьми. Як можна залишатися байдужим, якщо бачиш, як хтось допомагає тваринам чи людям, які перебувають у складній ситуації. Однак, чистою добротою деякі люди можуть скористатися.

Тому потрібно ретельно вибирати, кому простягати руку допомоги та співчуття, а до кого краще повернутись спиною.

Стався до всього з гумором

Якщо в хату прийшла біда, не варто впадати в нескінченну зневіру. З кожної ситуації, з кожної проблеми потрібно вибиратися з усмішкою на обличчі. Адже цей чорний період колись закінчиться, і не потрібно дозволяти йому просочувати ваше життя так, ніби воно вже закінчилося.

Також і зі злом від інших людей — якщо посміятися з ворога, то це буде однозначна перемога.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *