11 Травня, 2024
Як розпізнати зрадника: головні ознаки псевдодруга

Як розпізнати зрадника: головні ознаки псевдодруга

Зрада… З цим у житті може зіткнутися кожен. І одна річ, якщо це робить знайома людина, з якою вас особливо нічого не пов’язує. Але бувають випадки, коли зраджує близька вам людина. І тоді на душі не тільки осад і образа, але ще й непорозуміння, а чому вона так вчинила із вами.

Зрадники часто можуть похвалитися розумом і хитрістю, що дозволяє їм добре маскуватися в суспільстві і продавати свої брудні справи і злі наміри. І часом вичислити таку людину вдається далеко не всім.

Знайомі або друзі, які раніше не виявляли до вашого життя жодного інтересу, а потім раптом з’явилися на горизонті з пропозицією своєї допомоги, повинні насторожити вас. Ще варто звернути увагу на людей, які не втрачають можливості казати вам компліменти, та такі приємні, та такі солодкі.

Хто друг вам, хто брат, а хто так… А щоб зрозуміти це, досить просто прослідкувати і проаналізувати поведінку людини, яка підпадає під підозру. Адже зрадника видають 4 головні ознаки:

1. Відсутнє співчуття до ближнього

Зрадники – черстві, жорсткі та бездушні люди. У них геть-чисто відсутнє співчуття до ближнього. Чужий біль та страждання лише дратують зрадників. Вони не вміють довго слухати сумні історії. Зрадник не зрозуміє, не виявить співчуття і не пошкодує вас. Він просто холоднокровно пропустить інформацію повз свої вуха і піде.

А замість жалості та співчуття зрадник знайде тисячу й одну причину, щоб звинуватити того, хто скаржиться на життя, і зробити винним у всіх його бідах.

При цьому сам зрадник ніколи не є винним. Він поспішить звинуватити всіх в особистих невдачах, перш ніж проаналізує ситуацію і зробить певні висновки. Зраднику нічого не вартує переступити через близьку йому людину, піти по головах і при цьому не випробувати жодних мук совісті за скоєне.

Спроби вплинути на зрадника і спробувати змінити його, намагаючись викликати жалість чи співчуття, виявляться марними. Тому не витрачайте на таких людей свій дорогоцінний час. Дотримуйтесь їх же принципів – проходьте повз таких людей. Вони не заслуговують на те, щоб бути у вашому житті.

2. Самозакохані

Зрадників якнайкраще характеризує термін нарцисизм. Це самозакохані особистості із завищеною самооцінкою, які люблять лише себе, а решта довкола мають лише змиритися з цим. Ці люди звикли до того, що весь світ крутиться довкола них.

Зрадник у всьому і завжди повинен бути першим, а решта так, на підхваті, обслуговуючий персонал, якому просто неймовірно пощастило знати і мати у своєму оточенні таку людину, як зрадник. Ці люди сильно зациклені на собі, своїх успіхах та досягненнях. Їх хвилює лише власне життя та особисті інтереси. Чуже життя та чужі проблеми не варті уваги зрадника. І навіть якщо цей псевдодруг зробить вигляд, що перейнявся вашою історією та болем, з боку це буде виглядати як дешева акторська гра.

Зрадник живе із вигодою собі. Він ніколи не простягне руку допомоги нужденному. Хоча є виняткові випадки, коли зрадники все ж таки надають допомогу. Але це робиться знов-таки в особистих інтересах заради своєї вигоди. Значить людина, якій надано допомогу, ще для чогось потрібна зраднику. Але не спокушайтеся! За надану допомогу доведеться заплатити за подвійним тарифом.

Люди, які мають найвищий ступінь хитрощів, можуть змусити інших надати їм допомогу взамін на обіцяну потенційну подяку, яку доведеться чекати роками. А після отриманого бажаного цих псевдодрузів і слід пропаде.

А ще зрадники майстерно перекладають свої обов’язки та проблеми на плечі інших. За рахунок цього вони самостверджуються і в черговий раз відчувають свою неперевершеність.

3. Відрізняються балакучістю

Запам’ятайте, у зрадників язик без кісток. Вони просто не вміють тримати його за зубами. Тому якщо раптом ви поділитеся зі зрадником своїм секретом, то будьте готові до того, що всі невдовзі дізнаються про це.

Звинувачувати цю людину в надмірній балакучості безглуздо. Тому що вона завжди викрутиться так, що ви залишитеся винним у тому, що поділилися потаємним.

А ще зраднику нічого не вартує перекручувати почуті факти і представити їх зовсім в іншому світлі, зі свого погляду та з дозою неправди. Словом, у дусі зради.

4. Невизначеність

На зрадника не можна покластися. Він може запізнитися, не прийти, підвести, відмовити в допомозі в останній момент, словом товариш зі зрадника ох який ненадійний. Звинувачувати його в цьому знов-таки немає сенсу. Все обернеться проти вас. І як би переконливо в черговий раз не звучали слова зрадника, не ведіться на це. Хто зрадив раз, зрадить вас і двічі.

Зрадника легко вирахувати за його мінливими поглядами. Ця людина здатна швидко змінювати свої міркування, з метою підлаштуватися і адаптуватися до ситуації, що склалася. Зрадник завжди шукає собі місце під сонцем, вибираючи найвиграшнішу позицію. Це вовк у овечій шкурі, який сьогодні може бути вашим відданим другом, а завтра стати найлютішим ворогом.

Якщо раптом ви почали помічати за людьми у своєму оточенні подібні якості, краще тримайтеся від таких людей на відстані. Не варто впускати їх у своє життя. Інакше удару ножем у спину в той момент, коли ви найменше цього очікуєте, вам не уникнути.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *