20 Вересня, 2024
Як розпізнати справжню суть людини: порада Габріеля Гарсія Маркеса

Як розпізнати справжню суть людини: порада Габріеля Гарсія Маркеса

Еріх Марія Ремарк стверджував, що ви дізнаєтеся суть людини тільки тоді, коли потрапите від неї в залежність. Вона стане вашим директором, орендодавцем або кредитором.

Або членом сім’ї, в чиї обов’язки входить завдання забезпечувати вас і задовольняти первинні потреби. Буде він давати вам скромну суму на продукти і бурчати про те, що одному складно тягнути сім’ю? Або слова не скаже про те, як йому важко.

І ось тоді і робіть висновки про те, що людина із себе представляє. Про її великодушність, щедрість, поблажливість, егоїзм. Але все добре в міру.

Якщо людина готова віддати вам останнє і на багато закрити очі – це повинно вас насторожити. Можливо, щось не так з її самооцінкою.

У Габріеля Гарсія Маркеса є цитата про життя. Але, якщо вчитатися в неї, стає зрозуміло, як використовувати цю мудрість в практичних цілях. Дуже важливо зрозуміти, що людина думає про життя:

«Життя – не тільки те, що людина прожила, а й те, що вона пам’ятає, і те, що про це розповідає».

Якщо чоловік носить Вас на руках, виконує будь-яке ваше бажання, обіцяє золоті гори і твердить, що ви найкраща – не поспішайте малювати собі чудові перспективи. Прислухайтеся до його спогадів. Якщо його мама була тираном, а колишні дружини – нікчемні і меркантильні особистості, значить, і у вас є величезні шанси опинитися в цих же списках.

Є такі люди, у яких, якщо директор – то самодур. якщо влада – то злодії і самозванці. Якщо артисти – то клоуни і дармоїди.

А вони тоді в цій системі хто? Розчаровані, ображені критики?

Є і така категорія людей, чиї слова про життя приємно слухати. Їхні спогади про доброту бабусь і дідусів, про тепло рідного дому, про те, як красиво в тих краях, де вони народилися і виросли.

Які сильні педагоги у нього були. І яку неоціненну підтримку надали йому батьки. І жити, як то кажуть, добре. А добре жити – ще краще.

Відразу видно – людина вдячна, добра, щедра душею, оптиміст. Немає в неї прихованої злоби і образи, яку вона ненароком може перекинути на вас тільки тому, що під гарячу руку попалися.

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *