20 Вересня, 2024
Як треба чинити з тими, хто вас відкрито ненавидить: 2 мудрі цитати Голди Меїр

Як треба чинити з тими, хто вас відкрито ненавидить: 2 мудрі цитати Голди Меїр

Як ми повинні ставитись до тих, хто плете інтриги проти нас? Я спиратимуся на висловлювання людини, яка стояла біля витоків утворення держави Ізраїль, а саме прем’єр-міністра Ізраїлю Голди Меїр. 

Як бути з негідниками? Потрібно зрозуміти одну просту річ!

«Людина, яка втрачає совість, втрачає все».

Для початку варто зрозуміти – хто така підла людина. Голда Меїр впевнена – це людина, яка здатна на зраду і боягузтво. Підлість це підступність та слабкість в одній особі.

Суть у тому, що негідник ніколи себе таким не визнає. Підла людина здатна на зраду і підлабузництво і лжесвідчення.

Що робити, коли стосунки з такою особистістю неминучі? Потрібно зрозуміти одну просту річ!

Варто пам’ятати, що боягуз йде на підлість у тому випадку, коли розуміє, що той, кому він робить пакості порядніше і «морально вище», ніж він. Якщо ви зазнаєте приниження, значить, у вас є те, чого немає у провокатора. Совість, порядність та чесність!

А провокатор – той же негідник. Що називається:  «вовк у овечій шкурі». Він відчуває своє безсилля та ущербність поруч із порядною та чесною людиною.

Підлість – це те саме, що і образа і помста, це ланки одного ланцюга. У основі лежить почуття страху. Страх перед чимось чи кимось за себе.

Потрібно обмежити спілкування з такими людьми. Намагайтеся уникнути будь-яких взаємин з подібним контингентом. Спілкуйтеся з адекватними та приємними людьми.

Чому не можна жити лише для себе?

“Наша доля не може бути і не буде визначена іншими”.

Чому не можна жити лише для себе? А чому б ні, скажете ви. Я заробив, я досяг того, чого так хотів. Вам не здається, що це якось примітивно та нудно.

Огляньтеся, світ не повинен обертатися лише довкола вас. Якщо ви можете допомогти нужденним – зробіть це. Повірте, нагорода не змусить довго чекати.

Наш світ цікаво влаштований. Добро завжди повертається. Ні, звичайно, робити добрі та чесні вчинки заради марнославства не потрібно. Творіть добро просто і беззавітно. Згодом це увійде у звичку. Жити тільки для себе – це найвища міра егоїзму та цинізму.

Голда Меїр вважала, що за будь-якої можливості необхідно надавати посильну допомогу тим, хто безсилий. Вчиняйте так і знайте, що це гідний і шляхетний вчинок.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *