21 Травня, 2024
Я вам квартиру подарувала? Тепер забезпечте мені гідну старість!, – свекруха вимагає щомісячного утримання

Я вам квартиру подарувала? Тепер забезпечте мені гідну старість!, – свекруха вимагає щомісячного утримання

Тамарі 36 років, і до певного моменту вона була задоволена своїм життям. Уже майже 20 років в шлюбі, є своя квартира, дітки – про що ще мріяти? Звичайно, вони не найзаможніші люди, але копійки не рахують. Чоловік всі гроші додому приносить, підробітками не гребує.

Ось недавно чоловікові відпустку дали, всією сім’єю на море з’їздили. Бюджетний варіант, але діти відпочили, батьки відволіклися від проблем. Всю сімейну гармонію зруйнували вимоги свекрухи.

Свекруха заявилася до дітей і сказала, що втомилася працювати, хоче відпочити на старості років. Щоб жити в своє задоволення, їй треба мінімум 7 000 гривень, без урахування пенсії. Виживати на державні виплати вона не має наміру.

Претензія свекруха проста – її забезпеченням повинен займатися син.

Коли вона побачила круглі очі Тамари і її чоловіка, сказала:

– Я вам квартиру на весілля подарувала? Тепер ви повинні бути мені вдячні!

Тамара просто у відчаї, адже саме зараз її сім’я проживає фінансова криза. Вона сидить в затяжному декреті, не може вийти на роботу через постійні дитячі болячки. У старшого сина почався підлітковий вік, йому потрібна підтримка матері.

Зарплати чоловіка ледь вистачає на сімейні витрати, а тут ще свекруха обрадувала.

– Я дуже вдячна свекрусі за такий весільний подарунок, але це була її ініціатива, ми не просили. Спочатку подарувала, а тепер перед фактом нас ставить! – крізь сльози скаржиться Тамара.

Свекруха дійсно подарувала молодятам квартиру в центрі. У ті часи вона працювала на заводі, займала престижну посаду, тому без проблем собі могла дозволити такий подарунок.

Однак ні Тамара, ні її чоловік не наполягали. Після весілля свекруха їх нічим не дорікала, вони і подумати не могли, що все цим закінчиться.

– Ми лише зідзвонювалися іноді, у свята зустрічалися. Цікавилися, як справи, свекруха з онуками гуляла – ось і все наше спілкування. Її влаштовували такі відносини, та й нас теж. Ну а тепер вона отямилася, починає вимагати від нас неможливого, – зізнається Тамара.

Конфлікт потребує негайного розв’язання. З одного боку, що б подружжя робили без свого житла? А ось з іншого – не варто вимагати щось у відповідь, якщо ти робиш подарунок. Такі ультиматуми родички нічим не виправдані. Тим більше, справа не в бажанні, воно у подружжя є, просто зараз вони не мають зайвих грошей.

А як ви вважаєте, чи правильно чинить свекруха Тамари?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *