3 Травня, 2024
Я – невролог, тому знаю, що стрес, заздрість і ненависть викликають печію і “повільну смерть”

Я – невролог, тому знаю, що стрес, заздрість і ненависть викликають печію і “повільну смерть”

Румунський професор Костянтин Дулькан стверджує: коли людина звільняється від негативних думок, то поліпшується не тільки її настрій, але й самопочуття, – пише Andrei Laslau.

У результаті хронічного стресу, постійної тривоги, почуття заздрості, ненависті, гніву рН в організмі людини стає кислим, тобто сприятливим для розвитку різних захворювань, в тому числі й раку.

Шкодить організму і депресія: такий стан викликає запалення, послаблює імунітет, а значить людина стає легкою мішенню для хвороботворних бактерій і мікробів.

Почуття страху здатне навіть вбити людину. Згадайте про відомий експеримент Авіценни з двома ягнятами.

Двох ягнят з одного виводку помістили в окремі клітки і годували абсолютно однаково. Навпроти одного з ягнят поставили клітку з вовком.

На початку експерименту обидва ягняти мали приблизно однакову масу тіла. Через декілька місяців те ягня, яке не бачило вовка, продовжувало бути рухливим і виглядало здоровим як і раніше. Інше ж, навпаки, стало пригніченим, малорухливим і худим.

Цей експеримент лише ще раз доводить, що психічне здоров`я взаємопов`язане  з фізіологічним станом організму.

За словами професора Дулькана, будь-який емоційний дисбаланс рано чи пізно призводить до виникнення хвороб. Як же захистити себе від негативних емоцій?

Ось що з цього приводу говорить сам професор Дулькан:

“Намагайтеся контролювати негативні думки й емоції. Не гнівайтеся, не гарячкуйте, ставтеся з розумінням до помилок оточуючих.

Якщо людина вирішила помиритися, я намагаюся пробачити її. Давайте більше прощати, адже прощення на фізіологічному рівні робить рН лужним, тобто сприятливим для здоров’я.

Звичайно, ви будете страждати та відчувати стрес. Просто пам’ятайте: кожна хвилина тривоги вбиває тисячі нервових клітин у вашому організмі.

Щогодини робіть перерву на 10 хвилин, глибоко дихайте, намагайтеся очистити власні думки, забудьте про турботи. Бажано вийти з офісу або подивитися на красивий пейзаж за вікном.

Замініть каву на чай. Не поспішайте, пийте напій повільно, насолоджуючись кожним своїм ковтком. Згодом ви навчитеся розслаблятися в будь-яких умовах.

Я сам з ранку до вечора зайнятий роботою, багато пишу і читаю. Але коли на мене наливає втома, я зупиняюся і намагаюся розслабитися.

Усі методи релаксації засновані на диханні. Втома виникає через нестачу кисню в мозку. Я закриваю очі на кілька хвилин, роблю глибокий вдих і разом з видихом випускаю з себе втому. Вправу повторюю декілька разів.

Мені не потрібно вживати медикаменти від головного болю. Я просто розслабляюся, уявляю собі кулю, яка випромінює тепло, вона виходить з серця і переміщується в голову, туди, де сильно болить. Я повторюю цю вправу декілька разів, і біль зникає “.

Берні Сигель, відомий американський лікар-онколог, практикував зі своїми тяжкохворими пацієнтами метод візуалізації: кілька разів на день вони уявляли, що знищують ракову пухлину за допомогою вогняного меча.

Через шість місяців 40% онкохворих вилікувалися. Після опитування з’ясувалося, що  у рядах зцілених переважно були оптимісти – ті, хто вірили в Бога і вміли зберігати спокій.

Сумнів – це перешкода на шляху до зцілення.

“Якщо ви хочете бути здоровою людиною – харчуйтеся правильно, ведіть активний спосіб життя, не забувайте про повноцінний відпочинок та сон, будьте оптимістичними та вірте, що краще ще попереду.

У вас має бути улюблена справа, якій ви могли б віддатися з усією пристрастю, не переставайте вчитися та давати їжу для роздумів своєму розуму, біжіть від рутини. У всьому дотримуйтеся балансу.

Злі думки вбивають нас, а радісні – додають хвилини життя. Шукаймо радість, бо вона потрібна нам, як хліб насущний “, – радить Дулькан.

Чи згодні ви з думкою професора? Як ви боретеся зі стресом і поганими думками?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *