12 Травня, 2024
Бабуся навчила, як за 1 хвилину відрізняти масло від підробки

Бабуся навчила, як за 1 хвилину відрізняти масло від підробки

Вcі ми прагнемо харчуватися тільки натуральним продуктом, і масло не є виключенням, але ні для кого не секрет що зараз продають багато не натурального масла, але також можна придбати і натуральне. В даній статті описано як правильно вибирати натуральне масло.

Зараз корівки є мало у кого, тому й мало хто може собі дозволити зробити вдома натуральне масло з молока, і вершкове масло доводитися купувати в магазині або на ринку.

Найчастіше вершкове масло намагайтеся купувати на ринку, по-перше там його можна спробувати на відміну від магазину, а по-друге там можуть зробити знижку, так як ціна справжнього масла зависока, але зате саме на ринку можна знайти справжнє масло без підробок. Спочатку звичайно ж його потрібно знайти, так як не всі продавці його продають.

Багато хто навіть намагаються підробку видати за справжнє, таких казок по розповідають, що аж заслуховуєшся. На жаль справжню справжність продукту ми ніколи не зможемо визначити без проведення експертизи, яку роблять тільки в спеціальних лабораторіях, але все ж вибрати гарне масло зможемо.

Для цього допомагає власний нюх, смак і шматочок фольги.

Перше, що робимо прийшовши на ринок – це дегустуємо масло. Попросити відрізати вам невеликий шматочок і скоштувати його на смак. Смак повинен бути чистим – з ніжним солодко-молочним присмаком без гіркоти. Справжнє вершкове масло також практично не має запаху і швидко тане в роті на відміну від спреду.

Від цього ж шматочка розтираємо граммулінку масла в руці, коли масло розтане від нього виходить легкий молочний запах.

Ну і найлегший спосіб перевірки вершкового масла на справжність – це загорнути шматочок масла в фольгу.

Одна мила бабуся стоячи біля прилавка з вершковим маслом перевіряла його на якість шматочком фольги. Вона попросила продавця відрізати їй шматочок масла, загорнула його в фольгу, почекала кілька секунд і розгорнула.

Побачивши результат вона сказала, що її вершкове масло прилипло до фольги, значить воно справжнє. Якби в складі масла була присутня пальмова олія, воно не прилипло б відразу, для цього треба було б час, так як через присутність в ньому добавок воно довше тане. Ось і весь секрет.

Перевіряємо якість масла в мережевому магазині

Якщо я з якихось причин не встигли сходити на ринок за маслом, то йдем за ним в магазин. Для того щоб вибрати гарне масло потрібно орієнтуватися на наступне:

Назва.

Купуйте лише той продукт на якому написано слово масло, наприклад, «масло вершкове», «селянське масло» або «традиційне масло».

Жирність.

Шукайте на упаковці напис, де відсоток жирності від 72,5% і вище. Це вже означає, що масло непогане.

ГОСТ.

Шукайте напис ГОСТ або масло вищого гатунку.

Склад.

Обов’язково читайте склад. У складі справжнього вершкового масла повинно бути написано: вершки і цільне молоко. Це означає, що в натуральному продукті взагалі не може бути рослинних жирів, які присутні в спредах.

Дата виготовлення.

Обирайте масло яке з дати виготовлення пролежало в холодильнику не більше двох тижнів.

Зовнішній вигляд масла.

Відверніть злегка упаковку масла і подивіться щоб на ньому не було нальоту темно-жовтого відтінку, який означає, що масло неправильно зберігали або воно залежалося.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *