Ці баклажани просто відпад! Гостренькі, пікантні, в томатному соусі – взимку ми з’їдаємо все, що я заготовила, бо дуже вже смачно. Думаю, що вся фішка цього рецепта в секретному інгредієнті, який на перший погляд з баклажаном не поєднується. Записуйте рецепт!
Складові:
- баклажани
- помідори
- часник
- цибуля ріпчаста
- перець болгарський
- яблука
- гострий перець
- сіль
- цукор
- олія соняшникова
- оцет
2 кг баклажанів ріжемо великими кубиками або напівкружечками. Ріжемо середніми шматочками 1 кг болгарського перцю, подрібнюємо 700 гр ріпчастої цибулі.
Помідори пропускаємо через м’ясорубку (можна разом з шкіркою), щоб вийшло 2 літри помідорної маси.
Помідорну масу перекладаємо в більшу каструлю і варимо хвилин 5-7. Потім наливаємо 150 мл соняшникової олії, кладемо баклажани, болгарський перець і цибулю. Додаємо 2 столові ложки солі, 6 столових ложок цукру і готуємо все разом хвилин 15 на середньому вогні. Не забуваємо періодично помішувати.
Потім кладемо один невеликий стручок гострого перцю. Ріжемо його дрібно, насіння видаляємо. І ось далі в каструлю відправляємо секретний інгредієнт – 2 кислих яблука. Ріжемо їх дрібними кубиками. Зверніть увагу: яблука повинні бути саме кислих сортів, інакше смак вийде зовсім не той.
Додаємо 5-6 середніх головок часнику, ріжемо зубчики дрібно ножем. Кладемо 8 чайних ложок оцту 9%, гарненько перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин.
Гарячий салат розкладаємо в стерилізовані банки і закатуємо. Потім перевертаємо догори дном, вкриваємо ковдрою або шубою і залишаємо так до повного охолодження.
Із вказаної кількості інгредієнтів на виході виходить приблизно 5 л готового салату. Смачного!