19 Травня, 2024
Батьки часто не усвідомлюють, як ламають долі своїх дітей однією лише фразою

Батьки часто не усвідомлюють, як ламають долі своїх дітей однією лише фразою

Ніщо так не пригнічує маленьких дослідників, як зневіра власних батьків у їх можливостях. Лише одна необережно кинута фраза може зіпсувати майбутнє і підірвати впевненість.

” У тебе не вийде”- це не просто фраза, а цілий демотиватор, кожне слово викарбовує у дитини в підсвідомості страх чимось цікавитись і взагалі братися за будь-яку справу.

По-перше, у дітей ще не розвинене відчуття конструктивної критики. Якщо на вашу думку по якійсь причині дитина не впорається з “проблемою”, кращим рішенням буде пояснити той момент, який викликає занепокоєння у малечі і допомогти їй у цьому.

По-друге, основна мета батьків виховати і навчити дитину бути самостійною, сильною, пристосованою до реального життя. Зневіра у здібностях малюка породжує безпорадність, відсутність прагнути до будь-чого.

По-третє, критикуючи не вчинки, а саме дитину ви автоматично стаєте негативним персонажем для малюка. Приходить розуміння того, що батьки не підтримають у скрутний період, не оцінять, не зрозуміють, а лише дорікатимуть за невдачі підвищуючи голос.

Батьки завжди прагнуть для своєї дитини кращого, тому важливо вірити у своїх дітей, допомагати вірішувати проблеми, наголошуємо ДОПОМАГАТИ, а не вирішувати за них, і ні в якому разі не критикувати за невдачі. Той досвід, який дитина здобуває з вашою поміччю величезний вклад у майбутній розвиток повноцінної особистості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *