Сьогодні важко купити смачну консервовану рибу в томаті. Тому пропоную скористатися моїм рецептом і зробити смачну страву з найпростішої і дешевої рибки – кільки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кілька, 1 кг;
- сіль, 1 ч.л;
- олія соняшникова, 2 ст.л;
- цибуля й морква по 2 шт;
- лист лавровий, 3 шт;
- томатна паста, 3 ст.л;
- гвоздика, 4 шт;
- перець духмяний, 10 шт;
- сік 1 лимона;
- вода, 150 мл.
Процес приготування
Рибу беремо НЕ солону, прибираємо хвостики і голову, нутрощі. Добре промиваємо холодною водою і даємо стекти.
Порада: якщо в магазині немає кільки, підходить і хамса, виходить однаковий смак.
Змішуємо з сіллю. Цибулю ріжемо дрібно, морква тремм на грубій терці або ріжемо невеликими шматочками.
Обсмажуємо цибулю на олії, потім додаємо перець і лавровий лист, перемішуємо і додаємо моркву, перемішуємо.
Перекладаємо овочі в каструлю, зверху викладаємо рибу.
Змішуємо томатну пасту і сік лимона, воду і заливаємо рибу.
Тушкуємо на невеликому вогні протягом 2 годин.
Я ще роблю таку страву в мультиварці, все як і в цьому рецепті, тушкуємо протягом 2 годин.
Якщо не подобатися смак гвоздики, не додавайте її.