25 Листопада, 2024
Беру найдешевшу рибу і готую смакоту. Всі господині пам’ятають цей рецепт

Беру найдешевшу рибу і готую смакоту. Всі господині пам’ятають цей рецепт

Сьогодні важко купити смачну консервовану рибу в томаті. Тому пропоную скористатися моїм рецептом і зробити смачну страву з найпростішої і дешевої рибки – кільки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кілька, 1 кг;
  • сіль, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • цибуля й морква по 2 шт;
  • лист лавровий, 3 шт;
  • томатна паста, 3 ст.л;
  • гвоздика, 4 шт;
  • перець духмяний, 10 шт;
  • сік 1 лимона;
  • вода, 150 мл.
Беру найдешевшу рибу і готую смакоту. Всі господині пам'ятають цей рецепт

Процес приготування

Рибу беремо НЕ солону, прибираємо хвостики і голову, нутрощі. Добре промиваємо холодною водою і даємо стекти.

Порада: якщо в магазині немає кільки, підходить і хамса, виходить однаковий смак.

Змішуємо з сіллю. Цибулю ріжемо дрібно, морква тремм на грубій терці або ріжемо невеликими шматочками.

Обсмажуємо цибулю на олії, потім додаємо перець і лавровий лист, перемішуємо і додаємо моркву, перемішуємо.

Перекладаємо овочі в каструлю, зверху викладаємо рибу.

Змішуємо томатну пасту і сік лимона, воду і заливаємо рибу.

Тушкуємо на невеликому вогні протягом 2 годин.

Я ще роблю таку страву в мультиварці, все як і в цьому рецепті, тушкуємо протягом 2 годин.

Якщо не подобатися смак гвоздики, не додавайте її.

Беру найдешевшу рибу і готую смакоту. Всі господині пам'ятають цей рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *