19 Травня, 2024
Брак цих продуктів викликає головний біль. Шкода, що не знала про це раніше!

Брак цих продуктів викликає головний біль. Шкода, що не знала про це раніше!

Серед варіантів головного болю мігрень займає одне з перших місць.  Це неприємне захворювання зустрічається у кожного 5-го людини на планеті. На жаль, фактори його виникнення до кінця не встановлені.

Лікарі відзначають, що мігрень може з’явитися в результаті частих перевтоми, напруженої розумової діяльності, стресів, а також з-за спадковості і порушень в гормональній сфері.

Харчування безпосередньо пов’язано з появою нападів мігрені. Доведено, що нестача деяких вітамінів, викликає головні болі в 4 рази частіше. Ось список того, що потрібно їсти, щоб відчувати себе на всі 100%.

Продукти проти мігрені

Фолієва кислота і вітамін B12

Спочатку організм без цих елементів відчуває незначний стрес. Людина стає дратівливою і розсіяною.

Тривалий недолік речовин призводить до більш серйозних наслідків. Отримати досить фолієвої кислоти можна з брокколі, шпинату, спаржі, гарбуза, буряка і авокадо. А вітамін B12 міститься в курячих яйцях.

Мідь і залізо

Від нестачі цих елементів найчастіше страждають жінки. У них з’являється головний біль, депресії і знижується тиск. Щоб поповнити запас міді в організмі, потрібно їсти квасолю, горіхи і козячий сир. А ось залізо міститься в морській капусті, кунжуті, насінні, печінки і зелені.

вітамін B6

Для зменшення головного болю і нудоти, потрібно їсти легку їжу. Також ефективно допомагає вживання вітаміну B6. Він присутній в злакових, свіжих овочах, печінки і квасолі.

вітамін D

Було встановлено, що у людей, в крові яких знижена кількість вітаміну D, напади головного болю виникають на 20% частіше.

Тому вживайте більше морепродуктів, яєць, бобів і молочних продуктів. А також частіше гуляйте на свіжому повітрі в гарну погоду.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *