Навіть варені після заморозки, вареники будуть дуже свіжими і смачними.
Для приготування вареників вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 200-320 г;
- яйця – 2 шт;
- картопля – 1 кг;
- сіль – 1 ч.л.
Для приготування начинки візьміть:
- фарш – 300 г;
- цибуля – 1 шт;
- сухарі панірувальні – 2-3 ст.л;
- сіль – третина ч.л;
- перець за смаком.
Відварюємо картоплю в підсоленій воді і перетворюємо її в пюре. Залишаємо охолоджуватись.
Цибулю кубиками обсмажуємо до прозорості, змішуємо з сухарями панірувальними. Додаємо фарш і щоб маса стала соковитішою, вливаємо трохи води, солимо і перчимо, можна додати ще й улюблені спеції. Замість води можете додати вершкового масла.
У картопляне пюре додаємо яйця і просіяне борошно, добре вимішуємо м’яке тісто.
Ділимо тісто на шматочки, приблизно, 50 штук. Кожен шматочок розкатуємо в коржі, кладемо начинку, защипуємо краї.
Відварюємо вареники в підсоленій воді і подаємо до столу, посипавши тертим сиром.
У фарш можна додати і смажені гриби, нарізану зелень.
Щоб смак самого тіста став більш яскравим, додайте в нього трохи сушеного і подрібненого в порошок кропу.
Подавати вареники можна і зі сметаною заправкою з зеленню і часником.