Чекаєш ти початку сезону дешевих ягід, так само як і я, щоб почати з розмахом варити варення?
В цьому процесі є щось майже містичне, коли стоїш біля таза і помішуєш ложкою булькотливе вариво.
Полуниця, вишня, смородина, малина, шовковиця… кайф! Баночки стрункими рядами поступово заповнюють полички в комірчині.
Не подумай, що «Отож» закликає тебе перетворювати квартиру на філію консервного заводу! Але як же це добре: взимку, сьорбаючи чайок, поласувати запашним літнім десертом із банки…
У наші божевільні часи постійного дефіциту часу рецепти бабусь і мамів, коли варення варили довго і в кілька прийомів, втрачають свою актуальність. Хочеться зробити все швидко, щоб раз, два – і готово! Ось тут і згадуєш про знамените варення-п’ятихвилинку, яке можна приготувати з будь-яких ягід.
- Читайте також-
- Якщо градусник розбився, ось що потрібно робити. Ця порада врятувала тисячі людей від біди!
- Ось який плід треба їсти хоча б раз на тиждень, якщо у вас проблеми з тиском або серцем
- КОРИСНЕ Китайський лікар: запам’ятайте, остеохондроз не любить, коли Ви робите саме так
- Варення З Кульбаби, Яке Лікує Печінку
- Цілuтелька з Карпат бачить людину насkрізь, а хвороbи діаrностує і лікує пальцями… І 0сь що вона каже!
Швидке варення
Чим менше варення вариться, тим воно корисніше, бо ягоди зберігають свій смак, форму та аромат. Для рецепта, наведеного нижче, ідеально підходять малина, смородина, полуниця, вишня.
Складові:
- 1 кг ягід
- 1 кг цукру
- 4 ст. л лимонного соку (до вишні додавати не потрібно)
Приготування:
1. Стиглі ягоди перебери та вимий, у вишень видали кісточки. Засип цукром і залиш на ніч у холодильнику.
2. Вранці таз із ягодами постав на невеликий вогонь і, помішуючи, доведи до кипіння. Після закипання додай лимонний сік і вари ще 5 хвилин.
3. Розлий варення гарячим у стерилізовані банки та закрий. Для мене найзручніше використовувати банки об’ємом 250 мл з кришками, що відгвинчуються. Поки варення булькає, кришки я кип’ячу, а банки стерилізую в мікрохвильовці.
4. Закриті банки з варенням переверни догори дном і вкутай на кілька годин до охолодження.
Приблизний вихід готового продукту залежить від ягід: з малини, полуниці, смородини – 1 л, з вишні – 1,6 л (коштом великої кількості соку). Перевірено: домашні заготовки прекрасно зберігаються в умовах міської квартири поза холодильником, не киснуть і не вибухають.
Допоможи подругам відкрити сезон заготівель, поділися з ними рецептом!
Джерело