17 Квітня, 2024
Вас більше ніколи не будуть турбувати сухі і потріскані ноги!

Вас більше ніколи не будуть турбувати сухі і потріскані ноги!

Ви страждаєте від сухості, свербежу ніг? Чи є шкіра на ногах червоною, грубою або шарується? Чи бачите ви тріщини на п’ятах? Це все загальні симптоми сухості ніг. На жаль, більшість людей страждають від цієї проблеми в тій чи іншій мірі. Причина цього полягає в тому, що на відміну від будь-якої іншої частини тіла, шкіра на ногах не має сальних залоз. Замість того, потові залози є єдиним джерелом вологи.

Іноді ці потових залоз не достатньо, щоб тримати ноги належним чином зволоженими. Сухість ніг це дискомфорт, все це призводить до свербіння. Так що не дозволяйте проблеми залишатися без лікування. Спробуйте ці домашні засоби вже сьогодні.

1. Лимонний сік. Кислота лимона допомагає розчинити мертву шкіру. Тому рекомендується робити ванночки в лимонному соці протягом десяти хвилин, а потім, використовуючи мочалку, потрібно видалити суху шкіру.

2. Оливкова олія. Властивості зволоження оливковою олією можуть бути рятівником для сухих, потрісканих ніг. Додайте кілька крапель ефірної олії лаванди або лимона, щоб підвищити цілющий ефект. Об’єднайте ваші обрані інгредієнти в банку, а потім збовтайте. Нанесіть крем на п’яти.

3. Вазелін. Масажуйте вазеліном ваші ноги, в тому числі ділянки між пальцями ніг. Для отримання найкращого ефекту, нанесіть на ніч і спіть в бавовняних шкарпетках.

4. Цукор. Зробіть скраб з рівних частин оливкової олії і коричневого цукру. Масажуйте цим скрабом ноги.

5. Мед. Натуральні ферменти меду можуть зцілити ваші ноги. Тому рекомендується витримувати ваші ноги в теплій воді, змішаної з медом. Після 10- 15 хвилин, ваші ноги повинні відчувати себе м’якше.

6. Молоко. Молоко містить молочну кислоту, яка може видалити мертві клітини шкіри і стимулювати зростання нових, здорових клітин. Зробіть ванну для ніг на основі молока шляхом об’єднання 1 склянки молока і 5-7 чашок теплої води.

7. Кунжутна олія. Ця потужна олія містить вітамін Е і три різних види кислоти. Вона також володіє антибактеріальними властивостями. Рекомендується замочування ніг в теплій воді протягом 10 хвилин, а потім натирання кунжутною олією. Найкраще застосовувати кунжутну олію щоночі перед сном.

8. Куркума. Цей домашній засіб може вплинути на здоровий колір шкіри ніг. Засіб особливо ефективний для людей, чиї сухі ноги викликані інфекціями такими, як мікоз. Змішайте 3 столові ложки порошку куркуми в кілька крапель кокосової олії і нанесіть розчин на потріскані ноги. Відпочиньте протягом 20-ти -30 хвилин, потім вимийте ноги теплою водою з м’яким милом.

Дайте вашим ногам відпочити! За допомогою цих домашніх засобів, ваші ноги будуть м’якими і здоровими.

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *