Квашені помідори «Як з бочки». Дуже простий рецепт, як отримати неймовірно смачні квашені помідори. Їх смак справді нагадує смак бочкових. Можна квасити у відрі або трилітрових банках.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Тепер це мій улюблений рецепт. Помідори дуже смачні, зберігаються до весни.
Необхідні інгредієнти:
- Помідори.
- Часник.
- Перець болгарський.
- Перець горошком.
- Зелень: петрушка, листя вишні, листя хрону та корінь хрону, листя малини та смородини.
Покроковий рецепт приготування:
Складаємо в ємність на дно листя хрону та третю частину всієї зелені, часник та перець. Зверху викладаємо помиті помідори. В середині ємності так само перекладаємо помідори зеленню. Знову помідори. Коли ємність повна, а в мене це пластикові відра, на верх помідорів складаємо зелень, яка залишилась, часник, та листя хрону.
Заливаємо розсолом.
На 10 літрів води холодної з криниці:
- Сіль – 8 ст. л. (це стакан 250 г з маленькою гіркою).
- Цукор – 5 ст. л.
- Гірчиця (порошок) – 2 ст. л.
Заливаємо помідори, щільно закриваємо кришкою та ставимо в погріб.
Готові вони будуть за місяць. Але в мене велике відро стоїть і до весни. Гірчицю треба добавляти, щоб на помідорах при тривалому перебуванні в погребі не було плісняви.
Так як я додаю цукор, помідори кисло-солодкі та «різкі».
Роблю так само і в трилітрові банки, але залишаю в теплому приміщенні, і вже через тиждень вони готові.
Рецепт – Marina Skurskaja.
Фото – Marina Skurskaja.
Смачного вам!