3 Травня, 2024
Від доброї душі зло завжди тікає, а до злої душі саме прилипає

Від доброї душі зло завжди тікає, а до злої душі саме прилипає

ВІД ДОБРОЇ ДУШІ ЗЛО ТІКАЄ.

Зв’язався чоловік з бісами. Вони кажуть до нього: «Хочеш подивитися, як ми капості людям робимо?» Тому цікаво стало і він погодився. Підхопили вони його і полетіли.

Прилетіли спочатку на весілля: то – тарілку перекинуть, то – підніжку поставлять, в іншому місці – сварку викличуть або скандал піднімуть, засмутили все весілля. – «Зрозумів, як потрібно капості робити?» – запитують біси у свого дружка. Той киває головою: зрозумів, мовляв. – «Летимо далі!» – закричали демони.

Підхопили знову чоловіка і прилетіли на похорони. То пилом очі запорошать, то сміх викличуть, то до балачок підштовхують, то на пересуди про покійного підбурюють, зіпсували похорон. – «Це теж зрозуміло!» – каже їм чоловік.

Знову підхопили його біси і понеслися далі. Бачить чоловік – внизу невеличкий будиночок, в ньому відкрите віконце і у віконці видно кімнатку, і дуже в ній добре і затишно. А біси повз мчать, не зупиняються. Цікаво стало чоловіку: «Що ж ви повз летите, капості не робите?» – «Тут нам не можна з’являтися!» – відповідають біси. – «Чому?» – запитує той. – «Тому що в цьому домі віруюча сім’я живе, нам у них боязно! Краще полетимо в інше місце! »- закричали демони.

«Ось, тепер то я все зрозумів! – вигукнув чоловік. – Більше не обдурите мене!»Тільки він це сказав, кинули його біси і впав він вниз. Лежить під вікном будиночка і стогне. Почули чоловік з дружиною, що людина під їх вікном стогне, вибігли на вулицю, підняли його і питають:

«Що трапилося? Чим Вам допомогти? Як Ви себе почуваєте? »-« Все в порядку! – відповідає чоловік. – Це я спіткнувся, бо бігати вчуся … Від поганих діл … »

Якщо добровільно зі злом не погодишся, воно тобою ніколи не опанує:
Від доброї душі зло завжди тікає, а до злої душі саме прилипає.

Симеон Афонський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *