28 Березня, 2024
Від почутого у мене з рук випала кружка: моя свекруха видала: «Я вагітна. Не знаю від кого »

Від почутого у мене з рук випала кружка: моя свекруха видала: «Я вагітна. Не знаю від кого »

Це була звичайна неділя. Мама чоловіка, Людмила Федорівна, як завжди, прийшла до нас побачитися з онуками. Тільки ось вигляд у неї був якийсь нездоровий. У той день, зазвичай весела і балакуча свекруха, зовсім не посміхалася і не розповідала останні плітки, почуті від її улюбленої сусідки Галі.

– Може, чаю з зефіром? – запропонувала я матері Віктора.

– Не відмовлюся, – не піднімаючи очей відповіла вона.

Людмила Федорівна сіла за стіл, відкусила шматочок солодких ласощів і, раптом, зіскочила зі столу і побігла бік туалету.

– Що це з нею? – запитала я у чоловіка.

– З’їла, напевно, щось не те, ось і прихворіла.

Через кілька хвилин мама чоловіка повернулася на своє місце.

– Отруїлася, напевно? У тебе температури немає? Давай поміряємо! – додав їй син.

– Ні-ні, дякую, синку. Я не хвора.

– А чому на вигляд така втомлена? – Не вгамовувався Вітя.

– Я … – забарилася мати.

– Що?

– Я вагітна. Не знаю від кого, – випалила свекруха.

Від почутого у мене з рук випала кружка. Але ніхто навіть не звернув увагу на дзвін розбитого скла.

Ось це новини. А що, таке буває? Людмилі Федорівні було вже 56 років. Вона жила тихим, спокійним життям. Робота, дім, а по неділях – прогулянки з улюбленими онуками. Але, мабуть, ми не до кінця знали, чим живе самотня жінка.

Всі мовчали, а свекруха тихенько схлипувала.

– Почекай, мамо! А ти впевнена? Може це якась помилка? – порушив мовчанку чоловік.

– Ні, – махнула головою Людмила Федорівна і простягнула нам протокол УЗД.

У висновку було написано: «Вагітність 11 тижнів».

– А хто може бути батьком дитини? – запитав її син.

– Або Павло Віталійович, або Ігор Сведрицький, або Антон Кір’янов, – сказала мати.

На цей раз кружка випала з рук чоловіка. Було чому дивуватися.

Ну, гаразд, Павло Віталійович: сусід Людмили Федорівни, чоловік в роках, теж самотній. Це ми могли зрозуміти. Але Ігор і Антон! Молоді хлопці працювали на тому ж складі, де і мама чоловіка. Ігор був наших років – років 25 йому. А Антон, взагалі недавно з армії повернувся. Йому ледь 20 виповнилося.

– Так, добре. А що лікарі кажуть? – Вітя продовжував розпитувати свою маму.

– Кажуть, що організм у мене здоровий, дитину виносити зможу. Тільки потрібно особливий нагляд. З малюком по УЗД все в порядку, розвивається добре.

– Що думаєш?

– Буду народжувати, – впевнено відповіла свекруха, – А як народиться, зроблю тест ДНК. Аліменти мені, звичайно, не потрібні. Так, для себе. Хоч знати, яке по батькові дати синові чи доньці.

З цього моменту в нашій родині почалося нове життя. Ми всі з турботою і розумінням ставилися до свекрухи в її цікавому стані. Ми навіть знайшли хорошого платного лікаря для неї, який погодився вести вагітність.

Незабаром у Людмили Федорівни округлився живіт. Було дивно на неї дивитися, але ми намагалися не показувати свого нескінченного подиву і, звичайно, простої людської цікавості.

Свекруха намагалася приховати свій живіт в широкому одязі: всі боялася, що її три підозрюваних батька побачать її стан.

– Навіть не знаю, як повідомити начальству, що в декрет йду, – нарікала вона, поїдаючи ще зелену полуницю, – звільнитися чи що … Але тоді і допомоги не буду отримувати … А жити на щось треба.

Про вагітність Людмили Федорівни дізналися рівно в той день, коли вона принесла на роботу лікарняний. Звістка про те, що 56-ти річна працівниця складу чекає дитину, розбурхала всю компанію. Особливо хвилювалися Ігор Сведрицкий і Антон Кір’янов.

У той день, коли свекруха йшла в декрет, в нашій з чоловіком квартирі з’явився несподіваний гість. На порозі стояв Ігор. Той самий, один з передбачуваних батьків дитини. Він не знав про пригоди Людмили Федорівни і був упевнений, що жінка вагітна від нього.

– Я готовий платити аліменти, утримувати Вашу маму, але одружуватися я не буду. Дитину вона може записати на мене, але я не буду мати ніякого відношення до її виховання, – заявив 25-річний хлопець.

– Добре, – спокійно відповіла я. – А чому Ви самі це не скажете Людмилі Федорівні?

Ігор опустив очі. Стало ясно: йому було соромно і боязко йти до матері його дитини.

– Справа Ваша. У будь-якому випадку, Вас ніхто не примушує до спілкування з сином або дочкою, – додала я, не дочекавшись відповіді на своє питання.

На цьому ми мило розпрощалися, і я закрила двері за хлопчиною. Як раптом, в двері знову подзвонили. Це був Антон Кір’янов. І він був не один, а зі своєю мамою.

– Я готова Вам заплатити стільки, скільки Ви побажаєте, але, будь ласка, нікому і ніколи не кажіть, що Ваша мати чекає дитину від мого сина! У нього є дівчина, у них весілля скоро! – просила мама Антона.

Ну і день сьогодні. А що, сам молодий татусь язика проковтнув? Стоїть собі тихесенько біля маминої спідниці, очі в підлогу, як першокласник. Ну і чоловіки сьогодні пішли. Ще й весілля у нього на носі. Куди котиться цей світ.

– Нам грошей не треба, – сказала я. – Прощайте. Ми Вас не знаємо, Ви нас теж.

Я зачинила двері перед їх носом. Мене розбирала злість. Ні, ну зрозуміло, Людмила Федорівна накоїла справ, але з чоловіками-то нині що трапилося? Ніхто не хоче брати відповідальність за свої вчинки. Тільки нити вміють.

Через декілька годин прийшов і Павло Віталійович. У його руках були торт і квіти.

– Це Вам, – простягнув він букет, – мене звуть Павло, а ви, ймовірно, невістка Людмили Федорівни.

– Так все вірно.

– Пустите?

– Звичайно, проходите, зараз чай поставлю, – поспішила я.

– Сьогодні я дізнався, що Людочка … Вибачте, Людмила вагітна, – почав він здалеку.

– І що Ви думаєте з цього приводу? – запитала я командирським голосом.

Чоловік посміхнувся і сказав:

– Я щасливий! Діти – це дар. І нехай Вас не бентежить наш вік. Я впевнений, ми станемо відмінними батьками для цього малюка.

Я оторопіла. Невже, в цьому світі ще залишилися справжні чоловіки. Але, дитина, може бути і не від нього … Гаразд, нехай самі розбираються.

– Ми дуже раді, – підбирала я слова для відповіді. – Ну, а до нас навіщо Ви прийшли?

– Запросити Вас на наше весілля. Ось запрошення! Ми збиралися прийти разом з Людою, але вона захворіла і в останній момент залишилася вдома.

Оце так! Так він вже і пропозицію їй зробив, і навіть в ЗАГС зводив! Моїй свекрусі явно пощастило з чоловіком.

Через місяць відбулося весілля. А ще через місяць Людмила Федорівна народила прекрасну дівчинку, Василину Павлівну. І знаєте, вона була на диво схожа на Павла Віталійовича. Тест ДНК підтвердив: це то була дійсно його рідна дочка.

Зараз дівчинці вже 5 років, вона ходить в садок і займається спортом. Нещодавно Василина зайняла перше місце на змаганнях з художньої гімнастики. Тренери кажуть, що у неї велике майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *