14 Травня, 2024
Головна ознака психологічно здорової і психологічно хворої сім’ї

Головна ознака психологічно здорової і психологічно хворої сім’ї

У психологічно здорової сім’ї обговорюють свої завдання, цілі, проблеми, рішення. У психологічно хворій сім’ї обговорюють чужі проблеми. Інших людей обговорюють, з насолодою смакуючи подробиці чужого життя. І завжди з заздрістю або з засудженням.

Ось головна ознака здорового і гнилого клімату в родині.

І в родині виростає або психологічно здорова людина, яка будує своє життя і вміє вирішувати проблеми. Має міцні відносини з іншими людьми. Має повагу соціуму. Або виростає людина нездорова, морально заздрісний психопат, який рано чи пізно втрачає все. Навіть якщо завдяки природному розуму і здібностями чогось досяг; все одно втратить це.

Тому що обговорює і засуджує інших людей і втрачає повагу соціуму. Здорового соціуму, де подібна поведінка не вітається. Весь час і ресурси витрачає на обговорення інших. Цим людям ніколи вирішувати свої власні проблеми; в групі не довіряють один одному, зраджують один одного, видають таємниці своїх чужим. Це слабка і токсична група, сім’я. У ній виростають зрадники.

Невдахи витрачають своє життя і ресурс, обговорюючи інших. Де б вони не опинилися, вони моментально починають обговорювати інших. І своїх при чужих, само собою.

Ті, хто досягають успіху, обговорюють проблеми своєї групи в самій групі. І не виносять сміття з хати. І в чужому смітті не копаються.

Придивіться і подумайте: це вірна ознака. І тримайтеся подалі від гнилих і хворих груп; вони заразні й небезпечні.

Автор: Анна Кір’янова

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *