18 Травня, 2024
Гормон, який зберігає молодість: На жаль, час не зупинити. Ми не здатні усунути небажаний процес старіння, але …

Гормон, який зберігає молодість: На жаль, час не зупинити. Ми не здатні усунути небажаний процес старіння, але …

Зберегти молодість і красу, запобігти старінню шкіри та організму в цілому – хіба це не мрія будь-якої жінки?

На жаль, час не зупинити. Ми не здатні усунути небажаний процес старіння, але можемо хоч трохи його уповільнити.

Секрет джерела молодості криється в гормоні мелатоніну, який присутній у кожному з нас. З роками через шкідливі звички та руйнівні впливи на твій організм його кількість зменшується, що призводить до старіння.

Вчені стверджують, що саме мелатонін здатний подарувати людству продовження життя на 10-15 років.

Мелатонін – регулятор добових ритмів людини, основний гормон епіфізу. У всіх людей мелатонін активно відновлюється під час нічного сну в один і той же час: з 23 до 3 години ночі.

Процес старіння починається після 25 років, супроводжуючись появою багатьох захворювань. Причина цього – нестача мелатоніну, яка починає виникати з цього віку. Саме тому у людей похилого віку сон стає поверхневим, а засинання  – завжди важким. Проте вироблення цього гормону можна відрегулювати!

Секрет молодості! Як поліпшити вироблення мелатоніну

1. Прекрасна акторка і неперевершена красуня Софі Лорен не втомлюється повторювати, що головний секрет краси криється в здоровому сні: спати вона лягає не пізніше 9 вечора і прокидається о 6 ранку.

секрет молодості і довголіття


Її порада має наукове обґрунтування: рівень мелатоніну починає підвищуватися з 21:00, досягаючи свого піка до 2:00 ночі, і падає до 9 ранку. Простіше кажучи, чим раніше ти лягаєш спати, тим стаєш гарнішою і молодшою, оскільки в фазі глибокого сну за рахунок мелатоніну відбувається оновлення всіх ресурсів організму на клітинному рівні!

древній секрет джерела молодості

2. Їж їжу з підвищеним вмістом мелатоніну. До таких продуктів належать: молоко, морепродукти, м’ясо курки, риба, печінка, яйця, сир, вівсянка, запечена картопля, овочі, арахіс, мигдаль, гарбузове насіння, фініки та банани.

секрети молодості після 30

3. Увечері старайся уникати з’ясування стосунків. Нервова система має перебувати в спокійному стані. Пам’ятай про те, що будь-які стреси гальмують вироблення цього гормону.

секрет молодості за 5 хвилин

4. Не пий перед сном міцний чорний чай або каву. Вони заважають організму виробляти мелатонін. Таким же ефектом володіють деякі лікарські препарати. Тому уважно читай інструкцію до ліків, особливо якщо страждаєш від безсоння! Найкращими варіантами напоїв стануть склянка молока з медом, який-небудь кисломолочний продукт або заспокійливий трав’яний чай.

секрети молодості після 40

5. Не забувай про гігієну сну. Добре провітрюй приміщення. А також кинь цю дурну звичку переглядати новини соціальних мереж перед сном! Екранний світ блокує вироблення гормону сну, що допомагає  продовжити життя.

секрети молодості в 50 років

6. Мелатонін можна вживати як ліки; його виробляють синтетичним шляхом у вигляді таблеток і капсул. Однак ніякого самолікування! Підбір необхідного дозування може зробити тільки твій лікар.

гормон мелатонін в продуктах

7. Виробництво мелатоніну в рази збільшується після однієї години спортивних занять. Регулярні та помірні фізичні навантаження – ось те, що потрібно!

гормон сну мелатонін і психіка людини

8. Намагайся уникати алкоголю, жирної їжі та кинь курити!

мелатонін гормон сну і довгого життя


Присутність цього гормону в організмі в потрібній кількості сприяє: уповільненню процесу старіння, посиленню імунної системи, регуляції кров’яного тиску. Він дозволяє мобілізувати захисні ресурси організму і запобігти розвитку хронічних захворювань (в тому числі й онкологічних)!

Як бачиш, мелатонін – справжній еліксир здоров’я і молодості, причому натуральний!

Для вироблення мелатоніну взагалі не варто ковтати різнокольорові пігулки. Досить дотримуватися простих правил, які допоможуть організму отримувати цей гормон, а людині – почувати себе краще.

Поділися з друзями цією важливою інформацією, можливо, ти надихнеш їх на зміни в режимі дня і раціоні харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *