22 Листопада, 2024
Готую 30 років: смачніше рецепта не бачила. Лечо без стерилізації на зиму

Готую 30 років: смачніше рецепта не бачила. Лечо без стерилізації на зиму

Таке вдале лечо точно стане вашою улюбленою заготівлею. Рецепт люблю не тільки за прекрасний смак, але і за простоту і швидкість приготування.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • солодкий перець, 1.5 кг;
  • помідори, 1.3 кг;
  • часник, 10 зубків;
  • сіль, 40 г;
  • цукор, 120 г;
  • перець горошком, 15 шт;
  • оцет 9%, 70 мл;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • гострий перець.

Процес приготування лечо без стерилізації

Болгарський перець вибирайте м’ясистий, щоб мариновані овочі вийшли більш щільними і смачними.

Ріжемо перець на 2 – 4 частини. Помідори подрібнюємо до стану пюре будь-яким зручним методом.

Помідори змішуємо з олією, цукром і сіллю, перцем горошком, оцтом.

Доводимо до кипіння, кидаємо перець частинами, щоб він не переварився.

Порада: якщо любите м’який перець, варимо 15 хвилин щільніший – 7 хвилин.

Додаємо часник і проварюємо.

У стерилізовані банки кидаємо по парі зубків часнику, викладаємо щільно перець, заливаємо помідорами.

Закручуємо кришками, перевертаємо банки і вкутуємо до охолодження. Закуску зберігаємо в підвалі або в коморі.

Готую 30 років: смачніше рецепта не бачила. Лечо без стерилізації на зиму

Перець, закритий за цим рецептом, буде просто прекрасним доповненням до різних страв, м’ясних, рибних і гарнірів. Якщо любите гострий смак, в помідорне пюре можна ще додати і подрібнений гострий перчик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *