Багато хто знає, що зараз в магазинах і на ринку найчастіше продають м’ясо, яке накачали соєвим розчином або пофарбували старе спеціальною хімією, яка надає свіжий вигляд.
Тому вибір і покупка м’яса перетворюється в довгий процес, адже все воно на вигляд красиве і свіже.
Останній раз, коли я відправився за м’ясом, то дізнався, як можна швидко визначити якість м’яса.
У черзі зі мною було ще три людини. Жінки намагалися визначити якість м’яса своїми методами, а зате грузин навіть не оглядав товар.
Коли настала його черга, він попросив продавця відрізати йому маленький шматок м’яса.
Потім він з кишені дістав шматок фольги і зубочистку, на яку нанизав цей шматочок м’яса.
Після цього витягнув сірники, запалив одну і підпалив м’ясо.
Через секунд десять від м’яса пішов димок і запахло шашликом.
Чоловік постояв ще секунд десять і понюхав шматочок м’яса.
Якщо м’ясо натуральне, то воно буде пахнути шашликом, а якщо його накачали хімією, то почне виділяти сік чорного кольору.
Цей метод мені дуже сподобався, тому я планую його використовувати при купівлі м’яса. А якщо продавець не хоче відрізати вам крихітний шматочок, то краще розвернутися і піти в інше місце, де вам не відмовлять в цьому проханні.
А у вас є методи визначення якості м’яса?