17 Травня, 2024
Дивіться не на те, як люди приходять, а на те, як йдуть

Дивіться не на те, як люди приходять, а на те, як йдуть

Кожному з нас доводилося розчаровуватись у людях…

Далеко не відразу можна зрозуміти суть людини, розпізнати її мотиви. За першої зустрічі вона може посміхатися, говорити приємні слова. Але подальші її кроки покажуть зовсім іншу особу.

Звичайно, на 100% складно зрозуміти та розпізнати людину. Та й у процесі життя люди змінюються, а дехто змінюється кардинально, проходить власну трансформацію.

Але щоб у багатьох випадках бути об’єктивнішим, щоб не довіряти раніше часу — дуже важливо орієнтуватися на просте правило:

Дивитися не на те, як людина приходить. А дивитися на те, як вона йде.

1. Коли людина приходить, то вона старається, вона показує себе у кращому світлі, це природно

Приходить — це і про перші побачення, і про влаштування на нову роботу, і про спілкування в незнайомому суспільстві. Людина себе презентує. Він/вона формує та підтримує той образ, який вигідний.

Це цілком нормально. Мало кому хочеться виглядати поганим, непрофесійним, непривабливим і таке інше.

Більше того, є справжні майстри, які вміють хвацько пускати пил в очі і швидко зачаровувати. Тільки завжди такими вони не будуть, ви можете боляче обпектися.

2. Не варто довіряти лише першому образу

Важливо побачити людину у дії. Як вона упорається з різними ситуаціями, який робить вибір.

Красиво розповідати це одне. А ось красиво робити – це складніший рівень.

3. Хочеш пізнати людину – дізнайся, як вона розлучається, як закінчує стосунки

Що він/вона говорить про своїх колишніх. Що говорить про своїх колишніх роботодавців. Про друзів, із якими припинила спілкування.

Так, за життя на своєму шляху ми можемо зустріти дуже різних людей. І не з усіма розставання будуть гладкими та рівними.

Але якщо людина лає всіх довкола. Якщо всіх звинувачує. Якщо, за її словами, їй на заваді трапляються лише негідні. Якщо вона все життя їм мститься. То явно варто пошукати проблеми й у самій людині. Все це дуже показово.

4. Як людина йшла від інших — так, швидше за все, піде і від вас

Зі звинуваченнями, образами, а то й з прокльонами. Можливо, розкриє усі ваші секрети. Можливо, спробує вас якось підставити. Загалом реалізує якийсь свій звичний сценарій.

Не варто вірити лише першому враженню. Аналізуйте дії та вчинки людини на адресу інших людей. Прощання більш показове, ніж вітання.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *