8 Травня, 2024
Домашній напій, після якого гості вже не поспішають йти додому

Домашній напій, після якого гості вже не поспішають йти додому

Компоти, панкейкі і всякі десерти — це, звичайно, добре, але хочеться часом чогось міцнішого. Випити. У магазин підеш — там казенне це все, довіри йому мало. Кому хочеться з ранку з дубової головою вставати? Тут щось домашнє повинно бути, смачне, міцне. Наприклад, настоянка на чорносливі . Є пропозиція приготувати.

настоянка на чорносливі

Чи не кожне свято обходиться газованою водою. Ми в редакції «Так Просто!» прекрасно це розуміємо. Великі застілля без напалмових напоїв ніколи не обходяться. А тому пропонуємо вишуканий рецепт такої жахливої душу настойки, який підбадьорить найдосвідченішого любителя подражнити свою карму.

настоянка на чорносливі

НАСТОЯНКА НА ЧОРНОСЛИВІ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 3 літри розведеного перевіреного етилового 40-45%
  • чорнослив з кісточкою 6 шт.
  • 100 г цукру
  • 3 горошини запашного перцю
  • 10 шт. гвоздики
  • ванілін 1 пакетик
  • 2 ст. л. чорного чаю

Домашня настоянка на чорносливі

  1. Приготування просте, і час буде потрібно тільки для того, щоб напій настоявся. Бери звичайну трилітрову банку і поклади в неї всі інгредієнти. Гвоздику і перець можна трохи розчавити кінчиком ножа.
  2. Залий половину основи, добре перемішати і часткою банку доверху. Тепер постав в темне місце на кілька діб. В цілому для приготування буде достатньо трьох днів, але буде краще, якщо настойка постоїть днів так вісім.
  3. Раз чи два на добу банку слід гарненько збовтати. Напій може помутніти, але переживати не варто, це нормально. Потім його потрібно процідити через лійку з ватою, щоб домогтися якомога кращого очищення. Залишилося розлити по красивих пляшках і визначити в холодильник, щоб дістати безпосередньо під час застілля.

від редакції

Спеції можна не додавати зовсім, але, як нам здається, їх присутність наближає смак настойки до знаменитих вірменським зразкам. Цукор додавати теж не обов’язково, він служить лише для того, щоб пом’якшити смак. Будемо раді, якщо в коментарях поділишся своїми напрацюваннями з приводу такої настойки.

Настоянка на чорносливі напій безкомпромісний, тому будь обережний з кількістю. Пам’ятай, що в рецептурі слід використовувати тільки високоякісні та перевірені інгредієнти, щоб на наступний день бути як огірочок. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *