Рецепт із зображеннями, пояснення крок за кроком – Домашній сир готується за 10 хвилин, з 3 інгредієнтів – Вам потрібно 200 г вершків, 1 літр молока і 3 яйця
Інгредієнти:
- 200 г вершків
- 1 літр молока (3,3% жирності)
- 3 яйця
- 1 чайна ложка солі
Кінцева вага: 420 грам
Спосіб приготування:
Кип’ятимо молоко разом з сіллю, на повільному вогні… Чим жирніше молоко, тим смачніше буде сир…
Ми добре збиваємо яйця в миску… Додаємо вершки і добре перемішуємо… Додаємо їх поверх молока поступово, перемішуючи…
Коли ми побачимо, що жир відділяється, добре процідіть його, щоб залишився лише густий вміст…
Більш густий вміст кладемо в марлевий матеріал і добре віджимаємо, щоб видалити залишок рідкого вмісту…
У миску ми поміщаємо пластиковий контейнер, в який кладемо марлю… Зверху додаємо вагу (в даному випадку повну банку)…
Дайте пресу сиру охолонути, на ніч…
Наступного ранку він готовий до подачі! Смачного!