2 Жовтня, 2024
Дріжджі для помідорів: готуємо підживлення для щедрого врожаю

Дріжджі для помідорів: готуємо підживлення для щедрого врожаю

50 кущів помідорів цієї весни у теплиці висадила моя мати. Саджанці вона вже обробила бовтанкою від фітофтори, залишилося лише внести підживлення. Каже, дріжджі для помідорів – найкращий варіант добрива. З нею важко не погодитись, адже мама користується цим трюком не перший рік.

Звичайно, дріжджі — не єдиний засіб із кухонної полиці, який тямущі господині використовують на городі. Але саме дріжджі рекомендується використовувати для підживлення помідорів. І ось чому.

Чим корисні дріжджі для помідорів та як їх вносити

Завдяки дріжджовому підживленню помідори добре переносять літню спеку і, в принципі, не страждають від негоди. Кущі виростають потужними та здоровими, а їх плоди – красиві, без плям та опіків. Звичайно, чималу роль у процесі відіграють мульчування ґрунту та внесення компосту. Але дріжджове підживлення приносить рослинам тільки користь.

Як приготувати підживлення з дріжджів?

У 3-літрову банку залийте 2,5 л відстояної теплої води (можна дощової). До неї додайте 100 г розведених у теплій воді живих дріжджів і 0,5 скл. цукру. Накрийте банку марлею і відкладіть у тепле місце до закінчення бродіння розчину.

Іноді помішуйте вміст банки. Коли воно буде готове, розбавте 1 склянку бражки одним відром води. Підживлення вносите по 1 л на кущ помідорів протягом усього літа. Підживлюйте помідори 3 рази на сезон – цього буде достатньо для гарного врожаю!

Моя мама впевнена, що дріжджі для помідорів — цілюще засіб. Більше того, це підживлення вона вносить під кущі огірків і болгарського перцю, і баклажанів. Результатом задоволена. А ви колись готували підживлення з дріжджів? Діліться враженнями!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *