З таким салатом приготованим за цим рецептом, у Вас ніколи не виникне питання, чим пригостити і здивувати гостей. Це найсмачніший з усіх салатів на зиму.
Складові:
- Помідори – 2 кг.
- Огірки – 1,5 кг.
- Капуста – 2 кг.
- Морква – 1,5 кг.
- Солодкий болгарський перець – 1,5 кг.
- Гострий перець – 2 шт.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Рослинна олія – 500 мл.
- Чорний перець горошком – 30 шт.
- Оцет 9% – 150 мл.
- Сіль – 4 ст. ложки.
- Цукор – 150 гр.
Салат “Голлівудський”, покроковий процес приготування
1. Огірки необхідно замочити у воді на 2 години. Потім нарізати кружечками, товщиною приблизно 5 мм.
2. Капусту потрібно дрібно нашаткувати будь-яким зручним для вас способом. Подрібнену капусту посолити (1 ст. ложка), щоб вона трохи осіла. Перемішати і відставити убік.
3. У солодкого перцю видалити плодоніжки з насінням і нарізати соломкою. Помідори нарізати довільними шматочками. Червоний гострий перець нарізати соломкою. Моркву натерти на грубій тертці.
4. Всі підготовлені овочі перекласти в будь-яку глибоку ємність. У каструлю так само додати лавровий лист, 30 горошин чорного перцю, 150 гр. цукру, 3 ст. ложки солі. Влити 500 мл. рослинної олії і 150 мл. оцту 9%. Акуратно все перемішати. Накрити кришкою і залишити на 3 години, щоб овочі промаринувалося і дали сік. Через зазначений час салат розкласти по банках і рівномірно розподілити по банках виділений сік. Накрити простерилізованими кришками.
5. На дно великої глибокої каструлю покласти рушник, а на нього встановити наповнені баночки. Каструлю заповнити холодною водою до плічок банок. Поставити на вогонь і довести до кипіння. З моменту закипання варити 20 хвилин на повільному вогні. Потім акуратно дістати банки з каструлю і щільно закрутити кришками. Перевернути банки верх дном, огорнути теплою ковдрою або рушником і залишити до повного охолодження.
Остиглі банки перекласти в льох або комору. З даної кількості інгредієнтів виходить 10 літрів готового салату. Смачного!