Для тих, кому хочеться приготувати пиріг, але звичайна випічка набридла, є чудовий рецепт заливного пирога. Цей виріб був актуальним у 1960 році, господиням подобалося, що пиріг виходить соковитим, а для приготування не треба сильно морочитися. До того ж продукти завжди є під рукою.
Ось що нам знадобиться:
- Вода – 350 мл.;
- Цукор – 0,5 ч. л. та 1 ст. л.;
- Борошно – 400 г;
- Сіль – дрібка і 0,5 ч. л.;
- Соняшникова олія – 40 мл;
- Огірковий розсіл – 250 мл;
- Сухі дріжджі – 7 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Капуста – 500 г.
Покроковий рецепт приготування страви:
Необхідно підігріти воду до 40 градусів та вилити в окрему миску. У воду висипаємо 1 ст. л. цукру та дріжджі, ретельно перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин, щоб утворилася опара.
Борошно просіюємо в чисту тару і висипаємо туди 0,5 ч. л. солі, змішуємо сухі продукти. Додаємо отриману опару та олію, вимішуємо лопаткою густе тісто.
Тісто накриваємо і прибираємо у тепло на півгодини підніматися.
Поки що робимо начинку. Ріжемо цибулину на середнього розміру кубики. Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо цибулю на середньому вогні приблизно 2 хвилини.
Шинкуємо качан капусти і викладаємо до обсмаженої цибулі. Готуємо протягом 10 хвилин на середньому вогні.
Далі треба додати до овочів розсіл, посолити, покласти 0,5 ч. л. цукру та перемішати начинку. Накриваємо овочі кришкою та тушкуємо протягом 10 хвилин. Після цього перемішуємо продукти та чекаємо, поки рідина повністю випарується з начинки.
Чекаємо, поки капустяна начинка трохи охолоне.
У цей час ми у форму для випікання кладемо пергамент, обмазуємо стінки та дно вершковим маслом. Половину тіста виливаємо у форму та рівномірно розподіляємо по поверхні.
Капустяну начинку викладаємо на тісто у формі, заливаємо другою половиною тіста і рівномірно розподіляємо.
Духовку гріємо до 180 градусів та випікаємо пиріг годину.
Верхівку готового пирога можна змастити цукровою водою.
Таким чином ми приготували ситний та ароматний капустяний пиріг. При бажанні до начинки можете додати чорний мелений перець.