22 Листопада, 2024
Закарпатські голубці – такі смачні ви не їли ніколи! Їх варто приготувати

Закарпатські голубці – такі смачні ви не їли ніколи! Їх варто приготувати

Рецептів голубців дуже багато. Я для себе вже давно вибрала саме такий – голубці виходять дуже смачними, соковитими. Просто беремо горщики і все в нього вкладаємо, потім запікаємо в духовці і подаємо зі сметаною на стіл.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свиний фарш, 1 кг;
  • капуста, 4 кг;
  • сало, 100 г;
  • рис, 200 г;
  • цибуля і морква, помідори по 300 г;
  • перець солодкий, 100 г;
  • сіль, перець, паприка.

Для приготування соусу (4 л) будуть потрібні:

  • паста томатна, 3 ст.л;
  • сметана, 200 г;
  • сіль, 2 ч.л;
  • цукор, 2 ст.л;
  • вода, 1 л.

Як приготувати Закарпатські голубці

Ріжемо шматочками сало – невеликими і смажимо до жиру, а шкварки прибираємо.

Цибулю ріжемо кубиком і відправляємо до сала, перемішуємо і смажимо.

Моркву тремо на грубій терці і додаємо до цибулі, смажимо 5 хвилин.

Солодкий перець ріжемо шматочками і помідори теж. Додаємо до цибулі і моркви, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

Додаємо сіль і перець, паприку. Перемішуємо і знімаємо з плити.

Рис відварюємо.

У капусти вирізаємо качан і опускаємо в кип’яток. У міру того, як листочки самі будуть відходити, прибираємо їх на тарілку остигати.

У фарш додаємо тушковані овочі і рис, зварений до напівготовності. Перемішуємо.

Формуємо голубці і вкладаємо їх в горщики.

Порада: цей рецепт я роблю на 2 горщика по 4 літри. Ви можете зробити в одному великому горщику.

Змішуємо всі інгредієнти для соусу на сковороді, доводимо до кипіння і заливаємо голубці.

Порада: соус повинен бути кисло-солодким, тому коли будете додавати сіль і цукор, пробуйте на свій смак.

Накриваємо кришкою і ставимо в духовку.

Запікаємо 1.5 години при 180 градусах.

Можна вимкнути духовку і залишити голубці доходити.

Такі голубці будуть дуже м’якими, соковитими і смачними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *