22 Листопада, 2024
Знала б раніше, приготувала б більше. Помідори нарозхват

Знала б раніше, приготувала б більше. Помідори нарозхват

Дуже ароматні, з кислинкою, гострі і пікантні помідори відмінно підходять в якості закуски до будь-яких страв.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 2 кг;
  • перець солодкий, 3 шт;
  • перець гострий, 1 шт;
  • часник, 1 головка;
  • кінза, половина пучка;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 3 ст.л;
  • вода, 1 л;
  • оцет 70%, 0.5 ч.л в банку або 9%, 2 ст.л в банку (1 літрову).

Процес приготування

Кількості вище зазначених інгредієнтів, вистачає на 3 літрову баночку.

Помідори вибирайте щільних сортів, м’ясисті. Ріжемо на 2 частини.

Часник, зелень і гострий перець, солодкий перець подрібнюємо за допомогою блендера.

Розкладаємо рівними частинами соус по банках і укладаємо помідори до самого верху банок, ущільнюємо.

Для маринаду змішуємо воду і сіль, цукор, доводимо до кипіння і заливаємо в банки накриваємо кришками.

Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по плечики банок.

Стерилізуємо з моменту закипання 10 хвилин.

Після стерилізації в кожну баночку наливаємо оцет і закручуємо кришками.

Перевертаємо банки, вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Гострий перець і часник ви можете додавати на свій смак, а кінзу, якщо не любите, замініть петрушкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *