21 Травня, 2024
Кабачки з часником на зиму – дві найсмачніші заготовки

Кабачки з часником на зиму – дві найсмачніші заготовки

Кабачки з часником на зиму рецепт №1

Складові:

  • кабачки – 2 кілограми;
  • часник – 2 головки;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • рослинна олія – 100 грам;
  • оцет 9% – 100 мілілітрів.

Покроковий рецепт маринованих кабачків з часником на зиму

Кабачки очистіть від шкірки і насіння, часник очистіть від лушпиння, і розберіть на зубки.

Кабачки нарізати кубиками. Часник видавити через часничниці.

З’єднайте кабачки з часником, додайте сіль, цукор і рослинну олію. Нехай постоять так 30 хвилин. Закип’ятіть воду.

Кабачки укладіть в півлітрову банку, залийте окропом і поставте банку з кабачками в каструлю з гарячою водою, на дно, якої обов’язково покладіть рушник, для стерилізації.

Кабачки з часником на зиму, другий рецепт

Складові:

  • кабачки очищені – 1,1 кілограма;
  • морквина – 100 грам;
  • часник – 50 грам

Для маринаду:

  • вода – 250 мілілітрів;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 1/4 склянки;
  • рослинна олія – 125 мілілітрів;
  • оцет 9% – 55 мілілітрів.

Покроковий рецепт маринованих кабачків з часником на зиму

Кабачки очистити від шкірки і насіння. Потім наріжте їх кубиками.

Приготуйте маринад, з’єднайте воду з сіллю, цукром, олією і оцтом, закип’ятіть.

У киплячий маринад викладіть кабачки, і проваріть близько 8 хвилин.

Очищену моркву натерти на тертці, а часник вичавити через часникодавку.

Додайте до киплячих кабачків морквину і часник, проваріть ще хвилин 5. Тепер розкладаємо кабачки з часником і морквою в простерелізовані баночки і відразу закатуємо.

У перевернутому вигляді укутайте в ковдру до повного охолодження.

Завдяки тому, що кабачки довго не варяться, вони виходять дуже хрусткими і соковитими!

Смачних вам заготовок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *