В минулому році цією смакотою мене пригостила сусідка, а в цьому році я попросила в неї рецепт і зробила аж дві порції.
Необхідні інгредієнти:
Кабачки (почищені) – 3,5 кг.
Майонез (жирністю 67-72%) – 1 пачка.
Цибуля (почищена) – 400 г.
Цукор – 4 ст. л.
Сіль – 1 ст. л.
Томатна паста – 0,5 л.
Олія.
Приготування:
Почищені кабачки перемолоти на м’ясорубці. Варити 1,5 год., помішуючи.
Додати майонез, будь-якої марки, головне, щоб високої жирності, і варити ще 30-40 хв.
Цибулю покришити, і смажити на олії до напівготовності.
Потім додати цукор, сіль, томатну пасту, і все це варити ще одну годину.
Розлити ікру ще гарячою в банки (наперед стерилізовані) і закатати.
Вихід – 6-7 півлітрових баночок.
Дуже смачна закуска, і до макаронів, і просто намастити на хліб.
Фото ілюстративне.