3 Липня, 2024
Коли дізнаєтеся навіщо потрібно сипати сіль в труби, будете так робити завжди

Коли дізнаєтеся навіщо потрібно сипати сіль в труби, будете так робити завжди

Сіль дуже цінувалася ще в давнину, адже вона вважалася найкращою приправою. З її допомогою люди збагачувалися та були готові долати великі відстані.

А от зараз цей неймовірний продукт є практично у кожного вдома. Користь гімалайської чи йодованої солі для організму ми знаємо, а от як використовувати сіль в побуті? Про це ми вам розповімо в цій статті.

Чистка металевих і мельхіорових виробів

Змішайте в однаковий кількості борошно, сіль та оцет й отриману кашку нанесіть на виріб. Протріть ретельно метал і він знову буде сяяти. 

Розбиті яйця

Сіль допомагає зібрати з поверхні рідке розбите яйце. Просто засипте сіллю яйце та почекайте декілька хвилин. Потім суміш можна легко видалити серветкою. 

Губка для миття посуду

Губки для миття посуду є справжніми розсадниками бактерій. Тому їх потрібно періодично змінювати, а ще регулярно дезінфікувати. Для цього просто покладіть губку у суміш води та солі. Потім все ретельно віджати та просушити. 

Плями на дивані

Сіль чудово вбирає в себе рідину. Тому якщо ви щось пролили на тканину, килим чи диван, просто присипте пляму сіллю з декількома ложками оцту. 

Духовка

Щоб духовка позбулася неприємних ароматів, потрібно висипати на деко суміш кориці й солі й увімкнути піч. Буквально через кілька хвилин після розігріву будь-який запах зникне.

Забита раковина

Сіль також чудово очищає раковину. Просто засипте її в труби й залийте окропом. Але це допомагає від незначних засмічень. 

Смужки від чаю і кави на чашках

Якщо ваші чашки вкрилися розводами від кави або чаю, то просто протріть їх сіллю перед миттям. От побачите, посуд знову буде сяяти! 

Вам була корисною ця інформація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *