15 Травня, 2024
Лауреат Нобелівської премії: «Жодна хвороба, включно з раком, не може існувати в лужному середовищі!»

Лауреат Нобелівської премії: «Жодна хвороба, включно з раком, не може існувати в лужному середовищі!»

«Всі ми дуже кислотні», – чути тут і там від прихильників популярної нині лужної дієти.

Можна над прихильниками очищення організму насміхатися і не приймати їх точку зору, а можна прислухатися, адже здорове зерно в їхніх поглядах є.

На думку багатьох дієтологів, ефект від лужної дієти досягається не стільки через зсув кислотно-лужного балансу в менш кислу сторону, скільки завдяки зменшенню вживання цукру, алкоголю, насичених жирів і інших відверто шкідливих продуктів.

Що ж, виходить, кращий спосіб захистити своє здоров’я і продовжити молодість – це знизити вживання окислювальних продуктів і збільшити кількість лужних страв у раціоні? «Отож» розповість про головні принципи харчування для безпечного луження організму в домашніх умовах. Покращимо своє самопочуття вже сьогодні!

Кислотно-лужний баланс:

1. Почни ранок зі склянки води з лимоном

Свіжовичавлений сік лимона, доданий в склянку води і випитий натщесерце, допомагає прокинутися і запустити травну систему, зволожити клітини організму, і, що важливо, такий напій делікатно робить організм лужним і нейтралізує згубну дію кислот. Крім того, в лимоні безліч антиоксидантів і вітамінів, які роблять цілющий вплив на організм.

2. Уникай окислювальних продуктів

Це зовсім не означає, що потрібно повністю відмовитися від молочних продуктів, м’яса, білого рису, шоколаду, пшениці або кави. Але ось знизити їх споживання до 20-30% від усього раціону слід негайно, і не тільки через їх окислювальні властивості. Більшість з цих продуктів не корисні ні для твого здоров’я, ні для фігури.

3. Вживай біодобавки

Прихильники залужування переконані, що без спеціальних біодобавок у раціоні не обійтися ніяк. Дієтологи рекомендують вживати висушені та перетерті паростки люцерни, пагони пшениці і ячменю, включити в раціон такі водорості, як спіруліна і хлорела, і не забувати про магній, цинк і кальцій.

4. Лляна олія в кожну страву!

Оптимальна добова порція олії з насіння льону – 2-3 столові ложки. Додавати корисну олію можна і в салати, і в супи, і в гарячі страви. А ось для ситних смузі підійде не олія, а перемелені в кавомолці насінини. З таким інгредієнтом корисний напій стає густішим і насиченим цінною клітковиною.

5. Уникай цукру

Рафінований цукор – той продукт, від якого прихильники лужної дієти рекомендують відмовитися в першу чергу, адже це один з найбільш окислювальних продуктів. А якщо вже дуже хочеться солоденького, тобі слід звернути увагу на природні цукрозамінники: стевію, сироп топінамбура, нектар агави, кокосовий або тростинний цукор.

6. Використовуй трави

Як щодо того, щоб приготувати дивно смачну і таку корисну салатну заправку на основі лляної олії та асорті з пряних трав? Дрібно нашаткуй розмарин, кріп, часник, базилік, орегано і лимон, ретельно розітри спеції, переклади в пляшку і залий олією. Через день-другий порція ароматної залужуваної заправки готова до вживання!

7. Додай омега-3 жирні кислоти в раціон

Слабкість, уповільнений обмін речовин, підвищення ваги, негарна шкіра, погане травлення і передчасне старіння мозку – все це малоприємні наслідки дефіциту жирних кислот в організмі. Жирні сорти риби, насіння льону, конопель і Чіа – не тільки кращі природні джерела омега-3 жирних кислот, але ще і прекрасні залужувані продукти.

8. Мигдаль для перекусу

Смачний горіх багатий мікроелементами, які створюють лужне середовище в організмі. У мигдалі міститься велика кількість вітаміну Е, а він захищає організм від передчасного старіння.

Мигдаль допомагає працювати печінці та селезінці, виводить жовч, очищає кров і знижує рівень цукру в ній. При регулярному вживанні мигдалю і мигдалевого молока поліпшується мозкова діяльність, підвищується стійкість до стресів і зникає безсоння.

9. Полюби шпинат

Шпинат – король лужних продуктів, тому йому належить бути на кожній кухні. 2-3 жмені цінної зелені збагатять твої страви й напої порцією вітамінів А і К, залізом, калієм, магнієм, міддю і фолієвою кислотою.

10. Їж більше залужуваних продуктів

Залужувані продукти – це броколі, шпинат, спаржа, селера, огірки, кабачки, морква, томати, горох, капуста, всі горіхи (крім кеш’ю), а також насіння. Дуже корисні для залуження організму цитрусові, авокадо, страви з нутом і кунжутом, всі трави, а також літня ягода – кавун.

Натуропати переконані: «Шкірні захворювання, ожиріння, уповільнення обміну речовин, артроз, подагра, остеопороз, екзема і навіть рак – це все справа рук шкідливих кислот». І навіть якщо це виявиться неправдою, харчування, запропоноване прихильниками залужування організму, без сумнівів, дуже корисне, так що бери на озброєння ці цінні поради і покращуй своє самопочуття вже сьогодні.

Сподобалася стаття? Швидше поділися нею з друзями! А в коментарях розкажи нашій редакції, що ти думаєш про такий метод очищення організму.

Інформація призначена тільки для ознайомлювальних і освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Даний матеріал не має науково доведеної лікувальної дії. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть у вас виникнути про стан здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *