28 Квітня, 2024
Листя хрону – єдиної рослини, здатної витягати сіль через пори шкіри

Листя хрону – єдиної рослини, здатної витягати сіль через пори шкіри

Хрін – багаторічна рослина, яка належить до сімейства капустяних.

Продукт має середземноморське походження, тому може похвалитися яскравою латинською назвою Armoracia. Пізніше хрін знайшов популярність на Русі, де використовувався і як магічний продукт, і як необхідний елемент весільних обрядів.

Але практичне застосування знайшлося не тільки кореню хрону, який сьогодні широко використовується як прянощі, а й листю. Редакція «Отож» вирішила розібратися, чим же ця рослина заслужила народну любов.

Листя хрону

Серед іншої харчової зелені листки хрону виділяються величезною поживністю. Вони містять вітаміни групи B, а також C, Е і PP. Крім того, в них багато калію, кальцію, магнію, сірки, селену. А концентрація аскорбінової кислоти дасть фору навіть лимону і чорній смородині.

Присутність фітонцидів дозволяє використовувати листя хрону для захисту від шкідливих мікроорганізмів. Причому концентрація фітонцидів настільки велика, що навіть сушені листки мають бактерицидний ефект. Досвідчені господині використовують їх в домашніх заготівлях.

А ще лікувальні властивості листя хрону позбавлять тебе від небезпечних сольових відкладень. Для цього проведи таку процедуру. Перед сном візьми 2 великих листки хрону, занур їх в окріп, потім поклади на спину і прив’яжи тканиною. Якщо відчуваєш несильне печіння, це нормально. Опіки при такому компресі неможливі.

Вранці акуратно відв’яжи тканину і зніми листки. Вони увібрали сіль з організму і якщо її було багато, то можуть навіть розсипатися відразу. Визнач, в яких місцях тіла найбільше солі. Повторюй процедуру з компресом доти, поки на листках не припинить з’являтися сіль.

Взагалі, листки хрону унікальні тим, що витягають сольові відкладення прямо через пори шкіри. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *