20 Травня, 2024
Лікарі пояснили, кому категорично не можна вживати редиску: Варто прислухатися

Лікарі пояснили, кому категорично не можна вживати редиску: Варто прислухатися

Редис корисно включати в раціон усім, хто стежить за здоров’ям і фігурою. Однак нездоровим людям цей продукт протипоказаний. Про це розповіли дієтологи, інформує Ukr.Media.

Редис потрібно виключити з раціону харчування людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, особливо в період загострення: гастрит і гастродуоденіт, виразкова хвороба шлунку та дванадцятипалої кишки, панкреатит, синдром подразненого кишківника, хвороба Крона тощо.

Фахівці уточнили, що велика кількість харчових волокон у складі редиски (пектини, геміцелюлоза, целюлоза) може призводити до виникнення підвищеного газоутворення, метеоризму, порушення випорожнення, посилюючи перебіг запальних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Крім того, редис містить глюкозинолати — сполуки, які під час механічного впливу, наприклад, під час жування, розкладаються на ізотіоціанати. А ізотіоціанати можуть викликати подразнення слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, спричиняючи болі в животі, нудоту, блювоту та діарею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *