20 Травня, 2024
Лікар-трихолог: «Дорогенька, припиняй мити голову щодня! Щоб волосся не втрачало свій блиск і об’єм… »

Лікар-трихолог: «Дорогенька, припиняй мити голову щодня! Щоб волосся не втрачало свій блиск і об’єм… »

Ти миєш голову майже щодня, а зачіска все одно блякла і не тримає бажаного об’єму?

Можливо, ти просто не вмієш мити голову. Так-так, більшість жінок і не задають собі питання, скільки ж наносити шампуню і чи можна не користуватися засобом термозахисту. Щоб стати щасливою власницею здорового і сяйливого волосся, потрібно зробити ось що…

«Отож» запитав у лікаря-трихолога, як правильно мити голову, щоб волосся не ставало жирним так несправедливо швидко, зберігало здоровий блиск і підтримувало об’єм. Миємо голову правильно!

Мийте голову правильно:

1. Не бійся шампуню

Якщо на твоєму засобі для догляду за волоссям зазначено, що його можна використовувати щодня, значить, він є максимально нейтральним, делікатним і неагресивним. Виходить, такий шампунь можна використовувати щодня, не побоюючись за здоров’я волосся і шкіру голови.

правильно мити голову шампунем

2. Не дозволяй волоссю довго бути брудним

Секрет сальних залоз, пил і бруд, які скупчуються біля основи волосся і не видаляються вчасно, – живильне середовище для різних бактерій. Зайве забруднення не дає шкірі дихати, корені волосся страждають від нестачі поживних речовин, нормальне функціонування шкіри порушується, а  ріст волосся помітно сповільнюється. Щоб уникнути таких наслідків, мий голову у міру забруднення!

як правильно мити голову щоб волосся не жірнелі

3. Дотримуйся частоти миття

Скільки разів мити голову протягом тижня – питання індивідуальне і залежить від типу волосся і якості води. Якщо твоє волосся схильне до жирності, то перерва в 3-4 дні може привести до запалення шкіри голови через рясне скупчення секрету сальних залоз.

правильно мити голову

4. Нанось шампунь правильно

Ні в якому разі не лий засіб безпосередньо на голову. По-перше, так буде вкрай складно контролювати кількість шампуню. А по-друге, на обмежену ділянку шкіри голови потрапить концентрована речовина, а це не дуже-то і корисно. Краще спочатку спінити необхідну кількість шампуню в долонях, а потім вже нанести на вологе волосся.

як правильно мити голову щоб був обсяг

5. Алгоритм миття голови

Щоб ретельніше вимити голову, волосся перед миттям необхідно розчесати. Рухи під час миття повинні бути масажними. Мий голову подушечками пальців, але не нігтями, щоб не пошкодити ніжну шкіру голови. Під час миття голови досвідчені трихологи рекомендують робити легкий масаж. Це не тільки приємно, але і неймовірно корисно!

як правильно мити голову в домашніх умовах

6. Кількість шампуню

Необхідна кількість шампуню безпосередньо залежить від довжини волосся і його густоти. Якщо ти звикла мити голову щодня, нема потреби намилювати волосся двічі. Якщо ж ти миєш голову рідше, старайся наносити засіб для миття кілька разів. Вдруге кількість шампуню варто зменшити у два рази.

як правильно дівчині мити голову

7. Температура води

Мити голову дуже гарячою водою – груба помилка більшості жінок. Гаряча вода вилуговує волосся і стимулює вироблення шкірного сала. Потім не дивуйся, що твоє волосся так швидко стає брудним. Оптимальна температура води для миття волосся – 40-45 ° C. Такий температурний режим сприяє легкому видаленню бруду і шкірного сала, а також стимулює кровообіг шкіри голови.

як правильно мити голову жінці

8. Контрастний душ

Запам’ятай! Завжди завершуй процес миття голови ополіскуванням прохолодною водою. Такий трюк допоможе стимулювати волосяну частину голови, зробити волосся блискучим, а сам процес миття голови  – менш частим. Волосся чисте надовго!

правильно мити голову кожен день

9. Маска для волосся

Частота нанесення поживних масок залежить від стану волосся і від бажаного ефекту. Якщо твоє волосся сильно пошкоджене і потребує ретельного догляду, наносьте маску під час кожного другого миття голови. Вже після 9-10 процедур ти відчуєш бажаний ефект, а живильною маскою можна буде користуватися набагато рідше. Якщо ж ти користуєшся маскою з профілактичною метою, 1-2 разів на тиждень буде цілком достатньо.

як правильно мити голову і доглядати за волоссям

10. Не забудь про бальзам!

Бальзам для волосся – прекрасний засіб, який покращує стан волосин, надає їм блиску і робить їх більш слухняними. Бальзам можна і потрібно наносити по всій довжині волосся, включно з коренями, але не втирати в саму шкіру голови. При нанесенні на шкіру бальзам  робить волосини важчими та позбавляє волосся бажаного об’єму.

як і чим правильно мити голову

11. Що робити після миття голови?

Ефірна олія – вірний друг твого волосся. Нанеси невелику кількість відповідної для твого типу волосся олії на вологі кінчики волосин, і кучері неодмінно віддячать тобі здоров’ям і сяйвом. Але пам’ятай, що олії потрібно зовсім мало, щоб не створити ефекту жирного волосся, ну, а волосся повинне бути неодмінно вологим.

як правильно мити голову

12. Використовуй термозахист

Якщо ти сушиш волосся за допомогою фена, необхідно дотримуватися кількох важливих правил: суши волосся завжди від коренів, а ось кінчики волосся старайся залишати трохи вологими. Що стосується захисного спрею, його неодмінно треба використовувати, якщо волосся піддається постійному впливу гарячого повітря під час сушки феном або укладання іншими приладами. При гарячому укладанні, якщо волосся вологе, зайва волога швидко випаровується, жирове змащення розчиняється, волосини тьмяніють, стають крихкими і ламкими. Щоб цього не сталося, обов’язково використовуй термозахисний спрей, до складу якого входять натуральні протеїни, вітаміни, а також екстракти лікарських рослин.

Завдяки такому догляду твоє волосся не тільки буде захищене від негативного впливу високої температури, але і матиме чудовий блиск і об’єм.

як правильно мити голову щоб не пошкодити волосся

Здавалося б, що може бути простіше від такої дії – вимити голову! Дивно, але з цим нікчемним завданням мало хто справляється без помилок. Прислухайся до наших простих і доступних порад із догляду за волоссям, і зовсім скоро ти помітиш, як зміниться твій зовнішній вигляд: волосся стане здоровим, сяйливим, шовковистим. А про постійне миття голови можна буде забути!

Не забудь поділитися цією корисною статтею з подругами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *