Українська народна кухня вирізняється особливою любов’ю до борошняних страв: це вареники, пампушки, пиріжки, галушки тощо.
Ось і приготування галушок стало дуже популярним, хоча вони й робляться, в основному, з вареної картоплі. Але якщо додати трохи борошна… Куди ж без нього?
Звичайно, нескладно зрозуміти, що людям, які худнуть, такі страви не підійдуть на кожен день. Але якщо поглянути на інші слов’янські кухні, то швидко зрозумієш: це не для схуднення, а для смаку. Ситно, смачно і досить бюджетно – на цих трьох китах все і тримається.
Приготування галушок
Складові:
- 5 картоплин
- яйце
- 50 г сиру
- сіль перець
- 80 г борошна
- 2-3 ст. л сметани 25%
- цибуля
- сало
Приготування:
1. Картоплю звари в підсоленій воді. Як буде готова, злий воду, а картоплю натри на дрібній тертці.
2. До пюре додай сіль, перець і 50 г сиру, вбий 1 яйце, поклади 70 г просіяного борошна. Сир попередньо непогано б теж перетерти. Змішай інгредієнти й додай ще трохи борошна, щоб тісто не розвалювалося.
3. Тепер сформуй з тіста одну велику «ковбаску».
4. Наріж «ковбаску» на невеликі шматочки та з кожного сформуй галушки, або, як ще кажуть, «палюшки».
5. Вари галушки в киплячій воді близько 5 хвилин. Діставай шумівкою та збирай у миску потрібного розміру.
6. Кинь порізане сало на суху гарячу пательню і посмаж на ньому цибулю, нарізану півкільцями. Коли приготуються шкварки, а цибуля стане карамельного кольору, висип все до палюшок. Розмішай інгредієнти та додай трохи сметани, для контрасту. Страва готова.
Насправді цю страву роблять в дуже різних варіаціях: деякі люди додають до галушок тушковану капусту або грибну підливу. Також радять використовувати тертий сир і просто велику кількість зелені на кшталт петрушки і кропу. Кому як подобається більше. Ми розповіли про свій варіант.
Сподобався рецепт? Обов’язково поділися з друзями! Смачного!