Дуже гарний вдається салат – і дуже смачний: відмінний збалансований солодко-кислий маринад, пікантний, шовковий, маслянистий, ідеально рівні часточки хрустких огірочків якраз підійдуть до зимових свят та застіль.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
І на бутерброд, на канапе, на салат, в олів’є або вінегрет – в самий раз. І просто в салатник та поставити на стіл – розлетяться витончені часточки огірка і тонка нарізка перцю моментально.
Необхідні продукти:
- Огірки 2 кг (орієнтовно);
- Перець солодкий – 1 кг;
- Вода – 2 л;
- Сіль – 2 ст.л;
- Цукор – 1.5 склянки (так-так, склянки);
- Оцет – 200-250 мл (за смаком) 9%;
- Олія – 1.5 склянки.
Покроковий процес приготування:
1) Огірки помити, залити водою з дрібкою солі на пару годин. На ніч не варто залишати – просто на пару годин.
Не варто брати і дуже великі, переспілі жовті огірки – в нарізці салату вони не дуже гарні, будуть «водянистими», не надто хрусткими.
2) Овочерізкою або тонким ножем нарізати на тонкі пластини (хоча у овочерізки краще виходить) – шириною не більше 0,5-0,7 см.
3) Солодкий перець очистити від насіння, помити. Нарізати на половинки, потім соломкою – уздовж, по всій довжині, щоб отримати акуратні довгі смужки – шириною до 1 см. Або до 2 см – кому як подобається.
Добре виглядає червоний перець, а якщо асорті, червоний і жовтий – просто чудово.
4) У стерилізовані банки щільно укласти огірки, чергуючи зі скибочками перцю – закладаючи вздовж. Наповнюємо банки щільно, щоб не було «пустот». Але – повинен поміститися і маринад.
5) Приготувати маринад: в воду додати сіль, цукор, оцет, закип’ятити, влити олію. Дати прокипіти пару хвилин.
Залити киплячим огірки – по «плечики», залишаючи близько 1.5 см, дати постояти хвилин 5-10 під кришками (НЕ закрученими), потім пастеризувати.
Банки ємністю 0.5 л – близько 10-12 хв, 1 л 12 хв, 1.5-2 л – від 15 до 20 хвилин.
Закатати, перевернути, дбайливо укутати теплим рушником.