22 Листопада, 2024
Мариновані огірки з перцем на зиму (асорті): ледачий і святковий рецепт

Мариновані огірки з перцем на зиму (асорті): ледачий і святковий рецепт

Дуже гарний вдається салат – і дуже смачний: відмінний збалансований солодко-кислий маринад, пікантний, шовковий, маслянистий, ідеально рівні часточки хрустких огірочків якраз підійдуть до зимових свят та застіль.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

І на бутерброд, на канапе, на салат, в олів’є або вінегрет – в самий раз. І просто в салатник та поставити на стіл – розлетяться витончені часточки огірка і тонка нарізка перцю моментально.

Необхідні продукти:

  • Огірки 2 кг (орієнтовно);
  • Перець солодкий – 1 кг;
  • Вода – 2 л;
  • Сіль – 2 ст.л;
  • Цукор – 1.5 склянки (так-так, склянки);
  • Оцет – 200-250 мл (за смаком) 9%;
  • Олія – 1.5 склянки.

Покроковий процес приготування:

1) Огірки помити, залити водою з дрібкою солі на пару годин. На ніч не варто залишати – просто на пару годин.

Не варто брати і дуже великі, переспілі жовті огірки – в нарізці салату вони не дуже гарні, будуть «водянистими», не надто хрусткими.

2) Овочерізкою або тонким ножем нарізати на тонкі пластини (хоча у овочерізки краще виходить) – шириною не більше 0,5-0,7 см.

Мариновані огірки з перцем на зиму (асорті): ледачий і святковий рецепт

3) Солодкий перець очистити від насіння, помити. Нарізати на половинки, потім соломкою – уздовж, по всій довжині, щоб отримати акуратні довгі смужки – шириною до 1 см. Або до 2 см – кому як подобається.

Добре виглядає червоний перець, а якщо асорті, червоний і жовтий – просто чудово.

4) У стерилізовані банки щільно укласти огірки, чергуючи зі скибочками перцю – закладаючи вздовж. Наповнюємо банки щільно, щоб не було «пустот». Але – повинен поміститися і маринад.

5) Приготувати маринад: в воду додати сіль, цукор, оцет, закип’ятити, влити олію. Дати прокипіти пару хвилин.

Мариновані огірки з перцем на зиму (асорті): ледачий і святковий рецепт

Залити киплячим огірки – по «плечики», залишаючи близько 1.5 см, дати постояти хвилин 5-10 під кришками (НЕ закрученими), потім пастеризувати.

Банки ємністю 0.5 л – близько 10-12 хв, 1 л 12 хв, 1.5-2 л – від 15 до 20 хвилин.

Закатати, перевернути, дбайливо укутати теплим рушником.

Мариновані огірки з перцем на зиму (асорті): ледачий і святковий рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *