17 Травня, 2024
Мати доглянуті м’які п’ятки – це так просто. Шкода, що не знала цього раніше

Мати доглянуті м’які п’ятки – це так просто. Шкода, що не знала цього раніше

Виявляється це так просто мати доглянуті м’які п’ятки. Шкода, що не знала цього раніше

Жінка в будь-якому віці хоче виглядати ідеально, починаючи від пишного волосся і закінчуючи доглянутими ніжками. Хто з нас не мріє мати м’якенькі п’ятки, які можна порівняти з дитячими. Хочеться не соромлячись надягати відкрите взуття. І справа не тільки в красі, справа в здоров’я. Адже якщо п’яти покриті грубим наростом, вони доставляють масу неприємних відчуттів. П’яти тріскаються, натоптиші болять.

Проблема з огрубілою шкірою може бути пов’язана з рядом захворювань. Тому перш ніж бити в дзвін, слід проконсультуватися у лікаря.

Колись давно я стикалася з проблемою натоптишів. Щоб їх позбутися мені довелося тиждень прив’язувати на ніч компрес з лука розмоченого в оцті. Ця суміш жахливо пахне, але в той момент у мене не було іншого виходу. Причиною моїх натоптишів була – взуття на підборах.

Щоб домогтися стерпного стану своїх п’яток я перепробувала багато методів. Хотілося знайти дієву і неутомливу процедуру. Всі ці примочки – заморочки забирають багато часу. А його так не вистачає, особливо влітку, коли п’яти потребують особливого догляду.

Методи, якими я користувалася, зводилися до розпарювання, видалення грубої шкіри пемзою і змазування ніг живильним кремом

Я не ходжу на педикюр, доглядаю за шкірою ніг в домашніх умовах. Зазвичай в лазні у нас завжди лежить пемза, яку ми використовуємо для очищення п’яток.

Коли в черговий раз я стала шукати де б можна було купити нову пемзу, мою увагу привернула пилка для п’яток.

Такі пилки бувають різні. Я вибирала з двох видів: на дерев’яній основі з дерев’яною ручкою і пластикова з прогумованою ручкою. Дерев’яну терку можна мочити і брати з собою в лазню. Вона призначена тільки для сухої обробки ніжок. А ось прогумована терка не боїться води.

Тому я вибрала тертку з прогумованою ручкою. І не пошкодувала.

Можливо багато хто знає про цю чудову штуку, але я знайшла її зовсім випадково. Називається вона терка педикюрна для ніг.

Що вона собою являє.

Її основа це оброблена лазером нержавіюча сталь. Терка двостороння. Одна сторона видаляє мозолі і натоптиші, грубу і потріскану шкіру ступні, причому абсолютно безболісно. Інша сторона згладжує шорсткості, робить шкіру ідеально гладкою. Обробка робиться на суху шкіру і зовсім не викликає роздратування.

У ручку вмонтована невелика пилка, якою зручно обробляти огрубілі пальчики.

Перед застосуванням рекомендується зробити ванночку для ніг. Але зі свого досвіду скажу, що це зовсім не обов’язково.

Така обробка ефективна з першого застосування, ви відразу помітите зміни .

Але не перестарайтеся, краще знімати відмерлу шкіру невеликими порціями. І не частіше ніж один раз на тиждень! Знімите зайве, буде боляче наступати. Тому будьте до себе уважні!

Після обробки пилкою я користуюся домашнім кремом, який роблю всього з двох компонентів: мазі календули (1 тюбик, 25 гр.) і масляний розчин вітаміну А (2 чайні ложки).

Такий крем дуже добре пом’якшує шкіру ніг, загоює тріщини.

Будьте уважні, якщо у вас є непереносимість до компонентів такого крему , то краще змастіть свої п’ятки живильним кремом, який вам підходить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *